Президентът Румен Радев награди посланика на Република Хърватия у нас

...
Президентът Румен Радев награди посланика на Република Хърватия у нас
Коментари Харесай

Румен Радев удостои посланика на Хърватия у нас Лйерка Алайбег с орден „Мадарски конник“ първа степен

Президентът Румен Радев награди посланика на Република Хърватия у нас Лйерка Алайбег с медал „ Мадарски конник “ първа степен. Дипломатът беше удостоена с висшето държавно отличие за нейния принос за задълбочаване на политическото, икономическото и културното съдействие сред България и Хърватия. Това оповестиха от прессекретариата на президента.

„ В основата на другарските връзки сред България и Хърватия са дълбоките исторически и културни връзки сред нашите нации и със своята дейна активност дипломат Алайбег даде нов подтик на съдействието на всички равнища в двустранните връзки “, съобщи президентът Румен Радев по време на церемонията в Гербовата зала на „ Дондуков “ 2.

Държавният глава открои напъните на Лйерка Алайбег за разширение на икономическия продан, в областта на образованието, науката и културата. За задълбочаване на партньорството сред двете страни способства и активизирането на контактите сред локалните управляващи, добави Радев, като даде образец с построяването на мемориални монументи в Загреб и в София на персони от историята на България и Хърватия.

Нашите общи цели и споделени полезности намират своя израз и в ефикасното съдействие в границите на Европейски Съюз и НАТО, съобщи президентът и напомни цялостната поддръжка, която страната ни получи от Хърватия за целите на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Българският народ и страна са в сърцето ми, а България постоянно ще бъде мой втори дом, съобщи дипломат Лйерка Алайбег и благодари за достойнството да бъде удостоена с висшето държавно отличие.

Смятам, че беше доста значимо да работя с младежите, тъй като те би трябвало да се трансфорат в знак на нашето съдействие и в гаранция за задълбочаването му, сподели още посланикът.

Лйерка Алайбег посочи значимата роля и отговорността, която България и Хърватия имат в района и помощта, която те оказват за европейската вероятност на прилежащите страни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР