Президентът Румен Радев коментира във връзка с развитието на сделката

...
Президентът Румен Радев коментира във връзка с развитието на сделката
Коментари Харесай

Президентът свиква през април КСНС за енергийната сигурност

Президентът Румен Радев разяснява по отношение на развиването на договорката по продажбата на ЧЕЗ, че държавното управление дължи на българския народ отговори на въпроса каква е схемата за финансиране и по какъв метод тази договорка е получила политическа поддръжка.

„ Докато не е явен този въпрос за схемата на финансите, няма по какъв начин да сме наясно и с това под каква форма и по какъв метод българското държавно управление се готви да стане сътрудник на госпожа Гинка Върбакова. Кой води договарянията от името на българската страна и, доста по-интересно, кой води договаряния от името на госпожа Върбакова? Твърдя изрично, че досега аз нямах информация от службите по този въпрос. Изрично настоях и получих информацията от способените органи, която регулярно е била изпращана в Министерски съвет “, уточни още президентът.

Румен Радев съобщи, че смята за основателно през втората половина на април да бъде призован Консултативен съвет за национална сигурност, на който да бъде разисквана енергийната сигурност в страната.

Президентът е на посещаване на 68-ма бригада " Специални сили " в Пловдив.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР