Президентът Румен Радев коментира последната акция на прокуратурата, която преди

...
Президентът Румен Радев коментира последната акция на прокуратурата, която преди
Коментари Харесай

Радев за акцията на Гешев: Не може да се хвърлят части от СРС-та

Президентът Румен Радев разяснява последната акция на прокуратурата, която преди дни разкри , обединил фигури от подземния свят, олигарси и даже публицисти, като за доказателство бяха пуснати и открити записи сред забърканите.

" Не мога да разясня този акт на прокуратурата, без да съм осведомен с събитията по него. Към момента към мен няма никаква постъпила информация по въпроса ", колеблив бе в началото президента, който взе присъединяване във конгрес, проведен от Центъра за проучване на демокрацията на тематика " Антикорупция и национална сигурност ".

Използва обаче случая, с цел да призове партиите в идващия парламент да одобряват , касаещи контрола върху основния прокурор.

" Имаме потребност от една , с която да се ангажират всички политически партии. Правосъдна промяна, която да изключва както случайни арести, по този начин и изборното правораздаване, по този начин и бягството от заслужено наказване . Именно в българското общество остава дълбокото подозрение за работа по правилото на изборното правораздаване. Това би трябвало да бъде целенасочена политика. Аз чакам препоръчаните за повторно от Министерството на правораздаването законови промени да бъдат признати в идващото Народно заседание. "

Това ще преценяват нашите национални избраници, разяснява сбито на въпрос на News.bg той опасенията на прокуратурата и някои от партиите, че някои от текстовете, препоръчани от Крум Зарков опонират на Конституцията.

Все отново Радев направи коментар, въпреки и индиректен, на последните дейности на прокуратурата. " Нека приемем закон, който да разрешава механизми за дейно следствие на основния прокурор. Когато приемем подобен закон и установим тези механизми, когато има органи като Висш съдебен съвет, в които членовете да не бъдат йерархично подвластни, тогава ще можем обективно да приказваме за ефикасна работа на правосъдните органи. Големият проблем в България е изборното правораздаване. Не може да се хвърлят елементи от някакви СРС-та, без да се дава цялостна гласност защо става въпрос. "

Радев разяснява и излезлият, който дефинира като базисни проблеми за България корупцията, противозаконните арести, свободата на медиите и други " Докладът костатира проблеми, от дълго време познати на българите. България дължи пълноценна правосъдна промяна не на някого в чужбина, а на своите жители. "
 Радев отсече: Никакво оръжие за Украйна
Радев отсече: Никакво оръжие за Украйна

И прикани партиите да кажат занапред – за мир или за война са
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР