Президентът Румен Радев коментира думите на македонския си колега Стево

...
Президентът Румен Радев коментира думите на македонския си колега Стево
Коментари Харесай

Президентът: За последните години поне 10 пъти съм канил Пендаровски, вратите ми са отворени

Президентът Румен Радев разяснява думите на македонския си сътрудник Стево Пендаровски, който нощес сподели, че през последните 2 години не е имал нито един градивен диалог с Радев.

Българският държавен глава посочи, че за последните 10 години е канил най-малко 10 пъти македонският си сътрудник и подсети, че е съдействал за обезпечаването на европейска финансова помощ за Северна Македония за закупуване на електричество.

" За последните години най-малко 10 пъти към канил Стево Пендаровски да посети България. Знаете, че единственото посещаване беше на 1 октомври в масовката за откриването на интерконектора и тогава, с персонално мое подпомагане пред Урсула фон дер Лайен Република Северна Македония получи финансова помощ от Европейски Съюз за закупуване на електричество. Разбирам болката му, че аз бях индивидът, който преди 2 години сложи за първи път пред европейските ни сътрудници казусът за правата на българите и вписването на македонските българи в конституцията да стане наложително изискване за договарянията. И се надявам той да осъзнае, че това ще помогне на РСМ да скъса с идеологемите на тоталитарното минало и да поеме към модернизирането на страната. Вратите ми са отворени за него, да заповяда ", сподели Радев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР