Президентът Румен Радев кани ГЕРБ-СДС на консултации в сряда за

...
Президентът Румен Радев кани ГЕРБ-СДС на консултации в сряда за
Коментари Харесай

Румен Радев кани ГЕРБ-СДС на консултации в сряда

Президентът Румен Радев кани ГЕРБ-СДС на съвещания в сряда за сформиране на държавно управление. Държавният глава посочи, че няма да бърза с раздаването на мандатите, тъй като Народното събрание имало да свърши доста работа.  
„ Очаквам партиите да поемат отговорност и да не се позволява грешката на последния парламент. Тогава въпросът за властта обсеби цялата активност на Народното събрание. Парламентът потъна в кавги, което обезсили и активността му ”, добави той.
Дали е оптимист за съставянето на държавно управление, Радев изясни, че ще може да отговори след консултациите с партиите и връчването на първия мандат. Създаването на кабинет на малцинството зависело към какви цели и правила ще се обединят партиите. Смята, че подобен вид държавно управление в България е извънредно мъчно.
Връщането на хартиените бюлетини съгласно президента значи фрапантно увеличение на недействителния избор и сагата с неведнъж поправяните изборни бумаги и протоколи. Машинното гласоподаване е асъдействало значително за премахването на тези практики, добави той.
„ Ако депутатите оферират някакво по-ефективно решение - дано забележим ”, моли президентът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР