Президентът Румен Радев изпрати поздравителен адрес до президента на САЩ

...
Президентът Румен Радев изпрати поздравителен адрес до президента на САЩ
Коментари Харесай

Румен Радев поздрави Джо Байдън по случай Деня на независимостта на САЩ

Президентът Румен Радев изпрати приветствен адрес до президента на Съединени американски щати Джо Байдън по случай Деня на независимостта – 4 юли. Това оповестиха от прессекретариата на президента.

„ Като стратегически съдружници нашите две страни си сътрудничат дейно в напъните за справяне с районните и международни провокации “, показва Румен Радев в своето приветствие до американския си сътрудник, в което му пожелава здраво здраве и сполучлива работа за благоденствието на американския народ.

Румен Радев акцентира съдържателния двустранен дневен ред в сфери от съвместен интерес като сигурност и защита, правоприлагане, битка с тероризма, стопанска система и търговия, просвета и контакти сред народите на двете страни.

В писмото си българският президент приветства поддръжката на Съединени американски щати за повишение на енергийната сигурност и за модернизиране на българските въоръжени сили. Значението на стратегическото партньорство сред България и Съединени американски щати в редица области, изключително на фона на срутва на интернационалната система за сигурност, в резултат на войната на Русия против Украйна, също е откроено в писмото на президента, показват от прессекретариата.

„ България и Съединени американски щати могат да създадат още доста за разрастване на цялостния капацитет в връзките между тях “, показва Румен Радев и отбелязва ускоряването на икономическите връзки сред България и Съединени американски щати през последните години. Президентът акцентира още, че измежду непосредствените цели е внасянето на нов подтик в стратегическия разговор сред двете страни, в това число и посредством присъединението на България към Програмата за безвизови пътувания на Съединени американски щати и сключването на двустранно Споразумение за обществена сигурност.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР