Президентът Румен Радев изпрати поздравителен адрес до пловдивските социалисти, които

...
Президентът Румен Радев изпрати поздравителен адрес до пловдивските социалисти, които
Коментари Харесай

Президентът Радев поздрави БСП за 9 септември

Президентът Румен Радев изпрати приветствен адрес до пловдивските социалисти, които по традиция означават 9 септември със събор в местността Ковривките, именуван Малката Бузлуджа, оповестява „ 24 часа ".

Знаковите лица на социалистите са се пръснали в цялата страна на мероприятията проведени в чест на 73-годишнината от измененията на 9 септември 1944 година, който алените означават като начало на социалистическа гражданска война.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова е в Ямбол.

Нинова е решена да стисне десетки ръце на 9 септември. Тя ще обиколи цялата Ямболска област, ще бъде в Стралджа, след това в Елхово, Болярово, с. Веселиново, а в късния следобяд ще се срещне с актива на Българска социалистическа партия в регионалния център. Заедно с нея ще бъде интернационалният секретар на партията Кристиан Вигенин, определен за народен представител от Ямбол, народните представители от региона и управлението на Българска социалистическа партия в Ямбол.

Столичните социалисти, отпред с ръководителя си Калоян Паргов, ще положат цветя първо пред Паметника на Незнайния войник, а по-късно и обичайно - на Братската могила в Борисовата градина. Ще има и знакова прожекция на филм на мястото на опустошения пантеон на Георги Димитров. Филмът " И пристигна денят " на режисьора Георги Дюлгеров, основан през 1973 година, споделя за равносметката след успеха, за живота на партизаните от един отряд в дните преди и след 9.IХ.1944г.

Зам.- ръководителят на Народното събрание Валери Жаблянов е най-високопоставеният социалист, който пристигна на тържеството на пловдивските червени на „ Копривките ". „ В Изпълнителното бюро сме 15 души, разпределили сме се за през днешния ден ", коментирал пред „ 24 часа " Жаблянов отсъствието на Нинова на „ Копривките ". Той обяснил, че макар желанието на соцръководството ще има огромни организации, в които няма да има негови представители на празника. На трибуната в " Копривките " с изключение на пловдивските соцдепутати, е и Георги Божинов, знаково лице за левицата.

„ Българска социалистическа партия и Победа! Да ги е боязън от нас и да знаят, че от националния яд по мощно няма ", декларирал в словото си пред хилядите симпатизанти на лявата концепция регионалният водач на Българска социалистическа партия - Пловдив Георги Гергов, представен от уеб страницата „ Марица ". Повече от 5000 души честват на поляната 9 септември. Областният червен началник изтъкнал в речта си, че би трябвало да се работи с младите.

" Последните избори Българска социалистическа партия ги загуби, макар че имаше избор против ГЕРБ ", напомнил Гергов. И призовал социалистите да работят крепко от в този момент за победа на идващите избори. Той сложи като цел две червени карти - в Пловдив и в региона.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР