Президентът Румен Радев изпрати писмо до председателя на Европейския парламент

...
Президентът Румен Радев изпрати писмо до председателя на Европейския парламент
Коментари Харесай

Радев писа до Таяни, защити превозвачите ни

Президентът Румен Радев изпрати писмо до ръководителя на Европейския парламент Антонио Таяни във връзка проблемите с така наречен пакет " Мобилност ".

" Предложените към днешна дата за гласоподаване текстове са несправедливи за България. Предвидените законодателни промени са в прорез с устоите на единния европейски пазар и нарушават правилата за свободното придвижване на артикули, хора, услуги и капитали в границите на Общността ", декларира в писмото си до Антонио Таяни българският президент.

Според президента, образуваният общ метод по текстовете и включените ограничения дискриминират българския транспортен отрасъл.

" България ще претърпи съществени загуби и икономическото ѝ закъснение от останалите страни-членки ще се задълбочи. Тежкотоварният авто бизнес в България има голямо значение за стопанската система на нашата страна, както като принос към брутния вътрешен артикул, по този начин и като трудова претовареност ", написа още Румен Радев.

В писмото си българският държавен глава декларира, че застава зад настояванията на българските автомобилните превозвачи.

" Изразявам своята поддръжка към тяхната позиция. Справедливите им претенции следва да бъдат прегледани, а импортираните от българска страна законодателни оферти по Пакета Мобилност 1 – регистрирани ", безапелационен е в писмото си президентът.

Държавният глава показва своята увереност, че Пакетът Мобилност 1 ще бъде финализиран на основата на обективни и уравновесени решения, като се зачетат главните правила на Европейски Съюз и вярното действие на Европейския вътрешен пазар.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР