Президентът Румен Радев използва срещата си с ПП-ДБ, за да

...
Президентът Румен Радев използва срещата си с ПП-ДБ, за да
Коментари Харесай

Радев предупреди ПП-ДБ да очакват политически служебен кабинет, който няма да е във Ваша полза

Президентът Румен Радев употребява срещата си с ПП-ДБ, с цел да разгласи, че новите промени в Конституцията може да доведат до назначение на политически привързан длъжностен министър председател.

Той загатна и за това, че има риск да не се проведат избори 2 в 1 на 9 юни, когато е плануван вотът за Европарламент, а гласуването за народни представители да се отсрочи неразбираемо какъв брой дълго.

" Не знам дали осъзнавате какви процеси се отприщиха вследствие на измененията в Конституцията. Тесният кръг от опциите за избор на длъжностен министър-председател се стесни още повече през днешния ден с оставката на зам.-омбудсмана. А тя беше единствената фигура, която не е индиректно или непосредствено обвързвана с една политическа партия ", сподели Радев.

Той разкритикува ПП-ДБ за това, че не са поискали Народното събрание да ревизира за какво Елена Чернева-Маркова е решила да подаде оставка тъкмо когато попадна в листата с 10-те вероятни претенденти за длъжностен министър председател.

" Аз същински се учудих, че вие останахте безмълвни и не реагирахте. Трябваше да попитате за какво, по какъв начин, за какво през вчерашния ден? Имало ли е напън? Не се изненадвайте, че внезапно нараства вероятността да получите политически длъжностен кабинет, който най-вероятно няма да бъде във Ваша изгода ", сподели Радев.

Отговорът на Кирил Петков не беше по съществото на мненията на Румен Радев, само че съпредседателят на Политическа партия прикани единствено изборите за 50 Народно заседание да се проведат на по едно и също време с тези за Европарламент на 9 юни.

" Ще направя всичко допустимо процесът по желание на длъжностен кабинет да прерасне в конституционна криа. Но вие от своя страна направихте всичко допустимо пълномощията на президентската институция да са мощно лимитирани, освен за състава на служебния кабинет, само че и за времевите параметри за процеса на установяване на идващите избори. И вие доста скоро ще разберете за какво, когато поканя всички партии на съвещания ", сподели още Радев.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР