Президентът Румен Радев изчака официалното решение на Министерския съвет, което

...
Президентът Румен Радев изчака официалното решение на Министерския съвет, което
Коментари Харесай

Радев отказа да води делегацията в НАТО, не е съгласен с българската позиция

Президентът Румен Радев изчака формалното решение на Министерския съвет, което го дефинира като лидер на българската делегация на срещата на върха на НАТО през юли, с цел да... откаже. Радев не бил склонен с някои от държавните позиции, които държавното управление одобри. По конституция Министерският съвет е този, който води външната политика на страната. Така през днешния ден Министерски съвет одобри рамкови позиции, чието наличие не е известно. Но е ясно - че проблем за Радев е помощта за Украйна.

" От първия ден на войната в Украйна президентът остро осъжда съветската експанзия. На националните и интернационалните конгреси президентът Радев постоянно е поддържал всички детайли на груповия метод за гарантиране на сигурността, за повишение на отбранителните качества, използването на районните проекти на Алианса и увеличение на средствата за защита.

В същото време президентът не приема някои положения от признатите от Министерския съвет рамкови позиции, отнасящи се до задължения, които страната ни поема по отношение на войната в Украйна.

Във връзка с това президентът Румен Радев не приема предлагането на Министерския съвет да управлява българската делегация и да взе участие в срещата на държавните и държавни ръководители във Вашингтон ", се показва в прессъобщение на " Дондуков " 2.

По рано през днешния ден от " Дондуков " 1 оповестиха, че служебното държавно управление е одобрило на вчерашното си съвещание рамкови позиции за присъединяване на страната ни в срещата. Позициите не са оповестени, като приложенията са единствено за служебно прилагане. Кабинетът предлага на президента да управлява българската делегация и съгласно хода на полемиката, да изложи признатите от Кабинета рамкови позиции. Президентът ще може да утвърждава и утвърждава документите, показани на вниманието на държавните и държавните ръководители, в това число заключителното официално съобщение.

Сагата с това кой ще съставлява страната ни в НАТО се точи със седмици. Министерски съвет е институцията, която взема решение това, само че Главчев реши да прати горещия картоф в Народното събрание. От Народното събрание обаче не реализираха консенсус и оставиха на кабинета да реши. Така предходната седмица от Министерски съвет оповестиха, че има реализирано единодушие - Радев да води делегацията. Очакването бе Главчев да участва, само че в качеството си на министър на външните работи, В последна сметка Главчев отпадна като пратеник.

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР