Президентът Румен Радев избра 2 април за датата на предсрочния

...
Президентът Румен Радев избра 2 април за датата на предсрочния
Коментари Харесай

Румен Радев насрочи изборите - гласуваме за парламент на 2 април

Президентът Румен Радев избра 2 април за датата на предварителния избор. Решението си президентът заяви в преднамерено изказване, откакто по-рано през днешния ден организира среща с управлението на ЦИК.

Ще издам декрет, с който ще разпусна Народно събрание на 3 февруари и насрочвам парламентарни избори на 2 април, сподели президентът.

Нейната цел беше президентът да е наясно с организационния развой, подготвеност и техническо застраховане на изборния развой, с цел да вземе решение коя е най-удобната оптимална дата за избори.

От ЦИК предложиха това да бъде точно 2 април, като първа допустима дата, с аргумента, че печатницата на Българска народна банка няма да е подготвена с доставката на предпазената хартия за бюлетините. Така, съгласно ръководителя на ЦИК Камелия Нейкова, датата 26 март е неуместна.

Същото тя изясни и пред депутатите на чуването в пленарната зала, инициирано от ГЕРБ. 

Повечето политически сили се оповестиха също за 2 април като най-подходяща дата на вота. 

" Демократичният темперамент на страната е невъобразим без почтени и транспарантни избори. Нека не се връщаме към грешките и дописванията в изборните протоколи, тъй като това е част от недоверието в изборния развой ", съобщи президентът при започване на работната среща с представителите на ЦИК.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР