Президентът Румен Радев иска европейските санкции срещу Русия да отпаднат.

...
Президентът Румен Радев иска европейските санкции срещу Русия да отпаднат.
Коментари Харесай

Радев в Полша: Санкциите срещу Русия трябва да паднат, вредят на бизнеса

Президентът Румен Радев желае европейските наказания против Русия да отпаднат. Според президента би трябвало да се търсят дипломатически решения, с цел да не се навреди на бизнеса. Това сподели през днешния ден той по време на визитата си в Полша след срещата си с президента на страната Анджей Дуда, съобщи Нова ТВ.

По тематиката за рецесията в Каталуния Радев разгласи, че с цел да се позволи тя, би трябвало да се овладее национализмът в Европа. По отношение на Шенген полският президент е безапелационен, че поддържа приемането на България.

" България е изпълнила всички условия. Подкрепяме политиката на вашата страна по бъдещето на Западните Балкани. Смятаме, че вратата на Европейския съюз би трябвало да остане отворена. За концепцията Европа на две скорости - едни страни са в зоната на Шенген, едни са в Еврозоната. Ние си сътрудничим и сме равни членове на Европейски Съюз. Ако тези правила бъдат разрушени, това ще бъде завършек на Общността”, безапелационен бе Дуда.

" Не е заслужено България да не бъде в Шенген. Няма по какъв начин да охраняваме границите без цялостен достъп до системата. Това не са единствено наши граници, а на целия Европейски Съюз, тъй че би трябвало да се оказва помощ на страните от първата линия”, съобщи от своя страна Радев.

Двамата държавни глави разискаха и опциите за стопански съдействие и основаването на нови инфраструктурни връзки сред България и Полша.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР