Президентът Румен Радев има повече да губи от война с

...
Президентът Румен Радев има повече да губи от война с
Коментари Харесай

Политолог: Румен Радев има повече да губи от война с Бойко Борисов

Президентът Румен Радев има повече да губи от война с Бойко Борисов, тъй като той няма инструментариум да води всекидневно тази борба. Не му отива, не е редно, изяжда от доверието към него. Това, че към този момент тази борба не се обрисува след днешните изказвания, това е по-скоро добра вест. Това сподели Георги Харизанов от Института за дясна политика в предаването "Лице в лице " по БТВ.

Социологът Първан Симеонов добави, че президентът Радев е решил да играе тази игра, тъй като явно му се влиза в непосредствен пердах, има силата и упоритостта да го прави. Той обаче не си прави сметка, че ГЕРБ нямат какво да губят. По думите му, в случай че ГЕРБ продължат да водят тази борба, те нямат да изгубят и без друго не изключително шеметния си ресурс от доверие. "Ако Радев продължи да приказва на професионални тематики, той ще напусне малко президентската роля, а това е огромната заплаха за него – да не се увлече, да не пресоли манджата. Засега всичко е в границите на предстоящото, само че оттук насетне това би трябвало да приключи”.

"Геополитически и Радев и Борисов и Каракачанов са на едни и същи позиции. Тримата са балансьори и има всички предпоставки да се схванат ", разяснява още Симеонов. По думите му, когато става дума за изтребители, милиарди и геополитика – постоянно ще има скандал, и да нямаше скандал, щяха да го измислят.

Според Първан Симеонов има някаква втора камара в българския политически живот, някакъв Сенат с двама сенатори – Борисов и Радев. Тази действителност я построи Борисов. Той за повторно му споделя: „ Остави ги тези долу там да се схванат, ние двамата сме над тях”, добави социологът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР