Президентът Румен Радев има полза от бавенето на конституционната процедура

...
Президентът Румен Радев има полза от бавенето на конституционната процедура
Коментари Харесай

Асен Агов: Президентът има полза да бави мандата

Президентът Румен Радев има изгода от бавенето на конституционната процедура за сформиране на държавно управление. Защото на процедура ръководството на страната към този момент втора година е в негови ръце. Такова мнение изрази журналистът Асен Агов в студиото на Euronews Bulgaria по отношение на изявлението на президента по-рано през днешния ден, че в случай че се стигне до трети мандат, той ще го връчи след Нова година.

„ Това е еднолично ръководство, едноличен режим. Той назначава, той освобождава “, безапелационен е Агов.

 
Обърнете внимание, че служебното държавно управление, което би трябвало да се грижи само да се произведат изборите в естествена конюнктура, се занимава с кадрови промени, с поръчки на природен газ и така нататък, които не се правят. И най-много се занимава с това да заплашва националната сигурност. Защото ние, като съдружник в Североатлантическия алианс и в Европейския съюз, се отличаваме внезапно с държанието си по отношение на жестоката експанзия на Русия против Украйна.
На Румен Радев не му проличава да не желае да ръководи, уверен е Агов. Днес се държа надменно на срещата с „ Демократична България “, счита той.

Агов разяснява и измененията в Изборния кодекс.

 
Всичките неистини за флашки, за кодове и така нататък се оказват безусловно несъстоятелни изказвания. Надъхват хората, и ги наскърбяват. И се чудя да вземем за пример на госпожа Нинова, която единствено преди година и половина споделяше, че машините са изцяло сигурни, изцяло задоволителни. А в този момент споделя, че нейните гласоподаватели не можели да гласоподават по този начин. Ами, това не е правилно.
В един миг се оказва, че и Българска социалистическа партия, и другите, си мислят, че с хартиените бюлетини могат да извършат някаква спекулация в изборите, счита журналистът.

По тематиката за участието на България в Шенген, Агов изрази мнение, че границата сред България и Турция (външна за ЕС) е „ пробита “ – там минават опиати, оръжие и така нататък Докато не се реши казусът на границата, България няма да влезе в Шенген, безапелационен е той.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР