Президентът Румен Радев и ръководената от него делегация пристигнаха в

...
Президентът Румен Радев и ръководената от него делегация пристигнаха в
Коментари Харесай

Стратегически министър посреща президента Радев в Абу Даби

Президентът Румен Радев и ръководената от него делегация дойдоха в Абу Даби за двудневното си посещаване в Обединените арабски емирства (АОЕ), което ще се състои на 1 и 2 септември.

Българският държавен глава бе приветстван от почетна рота гвардейци и посрещнат от Ахмед Али Ал Сайе, държавен министър на ОАЕ , координиращ и двустранните връзки с Република България. Двамата се срещнаха за диалог в една от залите на Президентския терминал на летището, в наличието на членове на формалната делегация.

Вижте фотоси > >

Посещението на Румен Радев е по покана на президента на ОАЕ и държател на Абу Даби Н.В. Шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян , а в границите на визитата двамата държавни глави се чака да подпишат двустранни документи в разнообразни браншове.

Ще се състои и бизнес конгрес с присъединяване на компании от двете страни, разрастващи се в региона на високотехнологични производства и нововъведенията, превоза, осведомителните и информационните технологии, енергетиката и отбранителната промишленост.

 Снимка: БТА

Ще бъде подписан също Меморандум за съгласие за продан на вести и съдействие сред Българската телеграфна организация (БТА) и информационната организация (WAM) на ОАЕ.

 Снимка: БТА

Задълбочаването на двустранния политически разговор на най-високо ниво, двустранното съдействие в региона на енергетиката и стопанската система , опциите за вложения в България и за взаимни планове с присъединяване на български компании, осъвременяването на договорно-правната база, се чака да бъдат акцентите по време на визитата.

 Снимка: БТА

В формалната делегация, водена от българския държавен глава, вземат участие членове на служебното държавно управление - заместител министър-председателят по икономическите политики и министър на превоза и известията Христо Алексиев, министърът на външните работи Николай Милков, министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов, министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев. В състава на делегацията са още кметът на София Йорданка Фандъкова, генералният шеф на Българска телеграфна агенция Кирил Вълчев, представители на бизнеса и други институции.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР