Президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов ще се срещнат

...
Президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов ще се срещнат
Коментари Харесай

Денят на големите очаквания и потоци пари към България: Борисов се среща с китайския премиер Ли Къцян

Президентът Румен Радев и министър председателят Бойко Борисов ще се срещнат с министър-председателя на Китайската национална република Ли Къцян през днешния ден.

Председателят на Държавния съвет на Китай е на четиридневно публично посещаване у нас във връзка седмата среща на върха за съдействие сред Китай и страните от Централна и Източна Европа.

Румен Радев и Ли Къцян ще проведат среща на четири очи на „ Дондуков “ 2, след което ще се състоят пленарни диалози на формалните делегации на двете страни.

По време на работна вечеря министър председателят Бойко Борисов и Ли Къцян ще обсъдят развиването на двустранните връзки и опциите за в допълнение активизиране на търговско-икономическото съдействие. Заявките на Китай за вложения в България са разнопосочни, като една от тях е възраждането на АЕЦ "Белене ". Предполага се, че Борисов ще е повече от общителен и след това има да се хвали какви потоци от пари ще потекат към България с помощта на персоналния му принос. Какво обаче фактически ще се случи, следва да забележим и да оценяваме през идващите години.

Президентът и брачната половинка му Десислава Радева пък ще бъдат домакини на формалната вечеря във вила „ Калина “.

На срещата на върха „ 16+1” се чака да бъдат разисквани тематики, свързани с инфраструктурата, енергетиката, технологиите, туризма и културата.

Освен формалните диалози, следва и бизнес конгрес, на който ще участват към 1000 предприемачи от всички участващи страни, като половината от тях са в състава на китайската делегация.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР