Президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов са в Брюксел

...
Президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов са в Брюксел
Коментари Харесай

Румен Радев се срещна с белгийския крал, който също е пилот

Президентът Румен Радев и министър председателят Бойко Борисов са в Брюксел за тържественото разкриване на българското председателство на съвета на Европейския съюз. Премиерът разисква тематики от европейския дневен ред и интеграцията на Западните Балкани, а президентът е на визита при белгийския крал. Това не е първата им среща.

Виждали са се предходната година на срещата на върха на НАТО. Филип Белгийски също е водач и на изтребител и на хеликоптер.

Други тематики от дневния ред да свързани с икономическото съдействие и комерсиалния стокообмен сред двете страни, който е 1,5 милиарда евро. Аудиенцията е в навечерието на концерта, който довечера ще постави началото на българското председателство в столицата на Европа.

На него ще приказват и президента и премиера Борисов, който по-рано през днешния ден имаше среща с представители на Европейската Инвестиционна Банка. Това е институцията, която отпуска заемите по проекта Юнкер за икономическо развиване. България е измежду първите пет страни, които са усвоили заеми за нововъведения в бизнеса.

Президентът на европейската банка Вернер Хойер е оповестил, че ползата към района е огромен и цифровата съгласуваност е като главен приоритет. Той пое ангажимент от името на управлението на банката да оказват помощ за триумфа на Българското председателство.

Премиерът Борисов е оповестил свързаността на инфраструктурата в района като главен фактор за неговото развиване. Той изрази подготвеност да запознае управлението на Европейска инвестиционна банка с самостоятелните потребности в региона на инфраструктурата на всяка една страна и акцентира изключителната значимост освен за района, само че и за цяла Европа, на трансевропейските коридори, чието създаване се нуждае от в допълнение финансиране.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР