Президентът Румен Радев и го предупреди да не се изкушава

...
Президентът Румен Радев и го предупреди да не се изкушава
Коментари Харесай

Президентът предупреди Кирил Петков за Скопие и модела Борисов

Президентът Румен Радев и го предизвести да не се изкушава от модела " Борисов " в Булгаргаз ".

Според президента " всеки положителен сигнал може да се пояснява като някакви отстъпки от българската страна ".

Той даде за образец решението на македонския президент Стево Пендаровски да се срещне с представители на организацията ОМО " Илинден ", която работи за македонско малцинство у нас.

" Македонските българи се борят за пълноправие, което да е обезпечено в тяхната конституция. Те се борят за пълноценната си интеграция в публичния живот в страната. Това е радикално друго от сепаратистките настройки и претенциите за малцинство, които изповядват хората, с които се среща президентът Пендаровски. Всяко преждевременно деяние на българското държавно управление, всеки положителен сигнал, може да се пояснява превратно като някакви отстъпки от българската страна. Посещението на българския министър председател в Северна Македония беше преждевременно. Имал съм откровени диалози с него”, уточни Радев пред публицисти.

Той добави, че е значимо " българската дипломация да реализира пълноценно своя професионален потенциал, да не се доверява на експертиза извън, на неправителствени организации и да не се поддава на външен натиск”.

Радев предизвести премиера да не се изкушава и от модела " Борисов ", разяснявайки промените в ръководството на " Булгаргаз ".

Когато кабинетът прави смени в управлението на сдруженията, би следвало да подсигурява, че няма да има още веднъж частни медиатори при доставката на газ, че ще реализиран по-добри условия за България и по-добри цени. Това съобщи президентът Румен Радев в отговор на въпрос за " и заявката от премиера Кирил Петков от преди ден, че Петков за следващ път го укори, че не е осигурило цялостния размер доставки азерски газ и по този начин цените на суровината у нас са били по-високи, в сравнение с е трябвало да бъдат.

Надеждата ми е в тази си активност кабинетът да не се изкушава по наследения управнически модел, който използваше службите, бордовете, регулаторите за кавга и за пробутване на частни ползи, който обвиняваше в нарушаване на закона. Защото, в случай че се употребява същият метод, то няма да реализираме по-различни резултати от наследството на Борисов, съобщи президентът.

Моята паника е за инфлацията, за галопиращите цени, за покупателната дарба на българите, за тяхната опция да се оправят с все по-растящите сметки и разноски, обикновени за гарантиране на живота. Моята паника е за бъдещето на българската енергетика, за цените на тока за жителите и за предприятията, съобщи още президентът.

Освободеният шеф на " Булгаргаз " Николай Павлов се считаше за човек на Румен Радев, тъй като беше длъжностен министър на енергетиката в първия длъжностен кабинет на настоящия президент при започване на 2017 година, след което се върна отпред на газовия снабдител.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР