Президентът Румен Радев е в село Устина в област Пловдив

...
Президентът Румен Радев е в село Устина в област Пловдив
Коментари Харесай

Радев: НС се саморазпусна от страх да формира правителство и да поеме отговорност в труден момент

Президентът Румен Радев е в село Устина в област Пловдив по случай Деня на лозаря и св. Трифон Зарезан. Пред публицисти той разяснява настоящи тематики.

Радев съобщи, че позицията му е ясна и изрично е срещу изпращане на въоръжение от запасите на Българската войска в зоната на военните дейности, оповестяват от Българска национална телевизия.

" Още в първите часове България съобщи твърда позиция и изрично осъжда експанзията на Кремъл против суверенна страна. Продължавам да считам, че този спор няма военно решение и може да бъде реализиран единствено с преустановяване на огъня и си разговор ", уточни президентът.

Румен Радев добави още:

" Що се отнася до някои апели на някогашни народни представители, дано да е ясно, че партиите на войната дано завоюват изборите, дано сформират държавно управление, дано да поемат отговорност за решението Българската войска да съобщи оръжие на Украйна. Хора, които не схващат от военно дело, вършат всичко допустимо да ни въвлекат в процесите на ескалация, които те не могат да управляват. Виждаме, че войната към този момент зацикли във фаза на цялостно взаимно безсилие и тя въвлича всички нас ".

Той напомни, че служебното държавно управление извърши решението на 48-ото Народно заседание за военна помощ за Украйна:

" И там доста ясно е записано, че следваща помощ би трябвало да бъде съобразена с българските благоприятни условия. Огромният унищожителен капацитет на този спор, неговата ескалация, утежняването на сигурността в нашия район изисква служебното държавно управление да подсигурява сигурността и териториалната целокупност на страната. То значи не намаляване на нашия защитителен капацитет, а неговото запазване и развиване ".

По думите на президента 48-ото Народно събрание се саморазпусна от боязън - от боязън да образува държавно управление и да поеме отговорност за ръководството на страната в сложен миг.

" То саботира правосъдната промяна, саботира европейската ни интеграция, не одобри препоръчаните от служебното държавно управление закони, които облекчаваха и отваряха пътя ни към Шенген и еврозоната. Това Народно събрание одобри съдбоносни решения без никакъв разбор и оценка на риска и не одобри препоръчаното от служебното държавно управление стратегия за действителна рационализация на Българската войска ".

По отношение на новия лист " Магнитски " президентът уточни, че съпротивата против битката с корупцията в България е огромна. Виждаме го и всяка помощ извън е добре пристигнала. Съвременната корупция не признава граници и е интернационално събитие, означи президентът и добави, че би трябвало да се одобряват закони, които да обезпечен ефикасна битка с корупцията. Призова политическите партии освен да ги одобряват, а и да се ангажират с осъществяването на тези закони - тази битка с корупцията да не е единствено предизборно говорене./факти.бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР