Президентът Румен Радев е в Брюксел, където участва в извънредната

...
Президентът Румен Радев е в Брюксел, където участва в извънредната
Коментари Харесай

Румен Радев: Единни сме в осъждането на агресията и недопустимата война ВИДЕО

Президентът Румен Радев е в Брюксел, където взе участие в изключителната Среща на върха на НАТО.

" Единни сме в осъждането на експанзията и неприемливата война ", съобщи той.

Никога алиансът не е бил по - обединен в осъзнаването на нуждата от неотложни ограничения за поддръжка на Украйна, за преустановяване на експанзията от Русия, към връщане на дипломацията, за увеличаване на източният фланг на НАТО. Това съобщи президентът Румен Радев след срещата на върха на НАТО в Брюксел.

" Извънредната среща на върха на НАТО е извънредно значима за нашата сигурност, за хода на войната в Украйна, за бъдещето на Алианса. Единни сме в осъждането на експанзията и неприемливата война ", сподели още президентът. " Очертаха се и значими насоки за новата стратегическа идея на алианса и за идната среща в Мадрид ".

" Една от огромните цели на тази среща беше да не допуснем ескалация на спора отвън територията на Украйна и по никакъв нмачин НАТО да не се намесва, с цел да избегнем трета международна война ", добави още Румен Радев.

В хода на военните дейности множеството от страните взеха решение за повишение на техните бюджети, сподели още Радев и изясни, че това би означавало " нови качества и по-голяма оператива съгласуемост ".

" Необходимо е да засилим взаимните тренировки, да увеличим ситуационната информираност и всички да работим дружно, тъй че да имаме резистентен преход към дълготрайна акомодация на възпиращия и отрбанителен капацитет на Алианса ", сподели той и добави, че " би трябвало да покачваме и устойчивостта във връзка с подвижността, на логистичното обезпечаване. Затова България изложи и своите визии да работим интензивно дружно с нашите съседи като Гърци и Румъния за създаване на финансовите, механизми на НАТО за системата от тръбопроводи за обезпечаване на гориво "

Байдън и водачите на другите страни от НАТО започнаха срещата си в централата на алианса с театралничене за групова фотография.

Днес в Брюксел ще има и среща на върха на Г-7 и среща на върха на 27-те членки на Европейския съюз. Байдън ще участва и на трите срещи и възнамерява да даде конференция в края на деня.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР