Президентът Румен Радев е убедил тогавашния служебен премиер Огнян Герджиков,

...
Президентът Румен Радев е убедил тогавашния служебен премиер Огнян Герджиков,
Коментари Харесай

Радев убедил Герджиков, че е важно кабинетът му да разгледа избора на изтребител

Президентът Румен Радев е убедил тогавашния длъжностен министър председател Огнян Герджиков, че е значимо точно неговият кабинет да гласоподава точката, обвързвана с утвърждението на " Грипен " като най-изгоден за нов вид изтребител за потребностите на армията. Пред Би Ти Ви Герджиков описа, че когато видял точката в дневния ред на съвещанието на държавното управление седмица преди края на мандата му, той потърсил президента Румен Радев, с цел да го попита толкоз ли е значимо тя да се прегледа в този миг.

" Той сподели да, тъй като другояче се изпускат периоди, може да бъде изпуснато финансиране ", уточни Герджиков. Той още веднъж посочи, че неговият кабинет просто е приел мнението на комисията, която е била назначена при предходното държавно управление и Народно заседание. " Нищо предрешено няма. Ние сме ги класирали по това, което комисията е дала ", сподели той и добави, че оттук насетне нямало никакъв проблем държавното управление да договаря с който реши.

Огнян Герджиков даде добра оценка и на президента Румен Радев, който по думите му " стои съществено ", и на премиера Бойко Борисов, който " към този момент е с насъбран голям опит ". Попитан за връзките сред двамата, той уточни, че на моменти се следи известно напрежение сред тях. " И двамата са мъжкари със мощно его, на моменти имат разминавания в позициите. В последна сметка и двамата са задоволително интелигентни, с цел да знаят до каква степен може да стига сходно държание ", уточни той.

В коментар за свършеното от кабинета му близо шест месеца след края на мандата му Герджиков регистрира като неточност освобождението на две трети от регионалните шефове, което стана мотив да бъде упрекнат в чистка. " Освободихме повече хора, в сравнение с е обикновено за един длъжностен кабинет. Това не трябваше може би да го вършим ", сподели Герджиков, само че даде образец със служебния кабинет на Стефан Софиянски, който освободил всички регионални шефове. Все отново означи, че държавното управление му се е справило добре, тъй като подготвило добре изборите, " запазихме обществения мир " и постъпленията в хазната се увеличавали.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР