Президентът Румен Радев е твърдо решен да наложи вето върху

...
Президентът Румен Радев е твърдо решен да наложи вето върху
Коментари Харесай

Президентът Радев щял да наложи вето на новия антикорупционен закон

Президентът Румен Радев е твърдо решен да наложи несъгласие върху антикорупционния закон, който следва да бъде гласуван на второ четене в пленарна зала, написа уеб сайтът " Гласове ". Изданието е научило за желанието на президента от свои източници в президентската администрация. Очаква се законът да бъде дефинитивно признат до края на годината и от 1 януари 2018 година да стартира структурирането на плануванаъа в него мегакомисията за битка с корупцията.

Новият антикорупционен орган е предмет на разногласия сред ръководещите и опозицията. Българска социалистическа партия и президентът са на мнение, че би трябвало президентът да назначава ръководителя на новата конструкция. ГЕРБ и кабинетът упорстват той да се избира от законодателния орган.

Този орган ще инкорпорира и другите до момента съществуващи органи за битка с корупцията, макар, че те са потвърдили своята неефективност - Комисията за попречване и определяне на спор на ползи (КПУКИ), прословутият Център за предварителна защита и противопоставяне на корупцията и проведената престъпност към Министерския съвет, прочут като БОРКОР, и съответното звено от Сметната палата, обвързвано с активността по анулирания Закон за гласност на имуществото на лица, заемащи висши обществени и други длъжности.

Очаква се сформирането на новия орган за битка с корупцията да отнеме минимум три месеца, тъй че ще проработи най-рано през март. Все още се търси и постройка за новата мега организация.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР