Президентът Румен Радев е станал обект на измама. Това съобщиха

...
Президентът Румен Радев е станал обект на измама. Това съобщиха
Коментари Харесай

Опит за измама с фейк видео на президента, информирани са компетентните органи

Президентът Румен Радев е станал обект на машинация. Това оповестиха от институцията, като разпространиха следната инфромация до медиите:

Във връзка с постъпили в президентската институция въпроси по отношение на популяризиран в обществените мрежи клип, който злоупотребява с облика и гласа на президента в мнима реклама на " Лукойл “ и имитира репортаж на Нова телевизия, ви осведомяваме, че президентската институция е уведомила за измамата способените институции.

Става въпрос за подправен клип от вида на така наречен " дийп фалшив ", който прави реклама на привиден план на " Лукойл " и примамва консуматори да си гаранират облага от 6000 лв. на месец против инвестиция от 460 лева

За задачата би трябвало единствено да кандидатствате на формалния уеб страница и да изчакате позвъняване от експерт. След това вашето финансово странствуване стартира.

За да зарибят дефинитивно потребителите, измамниците самоуверено са прикачили и фалшив видео с Румен Радев, в което той приказва за взаимния си план с " Лукойл ".

Но до момента в който гласът на Радев звучи достоверно, казаното от него и ритъмът на фразата се разминават с придвижванията на устните му.

Другото фрапиращо в измамата е линк, който води непосредствено към страницата на Нова телевизия. Или най-малко по този начин наподобява. Защото отворената страница прилича графиката на уеб страницата на Нова тв, само че действително адресът е напълно различен.

По информация на Lupa.bg дийп фейкът с Румен Радев е изработен от изкуствен интелект посредством приложението Enki: Learn to code.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР