Президентът Румен Радев е скептичен, че настоящият състав на Висшият

...
Президентът Румен Радев е скептичен, че настоящият състав на Висшият
Коментари Харесай

Радев е песимист, че ВСС в този състав ще отстрани Гешев |

Президентът Румен Радев е песимистичен, че актуалният състав на Висшият правосъден съвет ще в профил основния прокурор Иван Гешев макар дадената зелена светлина от Конституционния съд през вчерашния ден за допустимост на процедура, задействана от правосъдния министър.

" Сега остава въпросът дали е пригодно това болшинство във Висш съдебен съвет в морални и в професионални качества и аз съм черноглед в този състав Висш съдебен съвет да вземе рационално решение ", съобщи Радев пред публицисти тази заран.

Той разяснява и идното посещаване на премиера във Висшата касационна прокуратира. Кирил Петков и шефът на кабинета му Лена Бориславова са извикани по-късно през днешния ден за снемане на пояснения във връзка думите на министър-председателя, че е споделил с основния прокурор имена на хора, които би трябвало да бъдат разследвани. Бориславова, от своя страна, в извикана, тъй като е участвала на диалога.

Радев дефинира това като институционален напън.

" Ако обединението не потърси пробив с решителни промени в правосъдната система, то предишното ще потърси реванш. Точно това виждаме сега, това е форма на институционално изнудване и аз почаквам водачите на партиите в обединението да застанат уверено зад премиера ", съобщи той.

Радев участва тази заран на връчване на дипломите на новозавършилите лекари от випуск 2021 година на Медицински университет-София в НДК.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР