Президентът Румен Радев е съгласен да назначава председателя на бъдещата

...
Президентът Румен Радев е съгласен да назначава председателя на бъдещата
Коментари Харесай

Президентът готов да кадрува в антикорупционния орган

Президентът Румен Радев е склонен да назначава ръководителя на бъдещата антикорупционна комисия. Това стана ясно от изказването на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след срещата с президента, на която алените показаха своите оферти за антикорупционно законодателство.
Срещата с президента е по самодейност на Българска социалистическа партия и е последната, трета подред, след диалозите на социалистите с шефа на Върховен административен съд и с основния прокурор по тематиката. Припомняме, че по-рано денем самият държавен глава разяснява тематиката.

Президентът съобщи, че е подготвен да поеме тази отговорност, посочи пред публицисти Корнелия Нинова. Социалистите упорстват точно президентът да е кадровикът в него.

Другият въпрос, който е бил разискван на срещата, е дали антикорупционния орган да има проверяващи функционалности и президентът изцяло приема тезата на социалистите: " Тоест по тези двете точки имаме цялостно единодушие с него ", разгласи лидерката на Българска социалистическа партия и уточни, че алените няма да правят отстъпка от проверяващите функционалности на антикорупционния орган.

Нинова посочи още другата философия в плана на Българска социалистическа партия и на ГЕРБ. Затова и съгласие сред двете обединения мъчно можело да се реализира.
Румен Радев желал обединен проверяващ ефикасен орган за битка с корупцията, стана ясно още от думите на водача на Българска социалистическа партия.

По думите й на идния КСНС на 9 октомври на тематика битка с корупцията Радев чака да бъдат разисквани всички хрумвания за антикорупционно законодателство.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР