Президентът Румен Радев е решил да връчи първия проучвателен мандат

...
Президентът Румен Радев е решил да връчи първия проучвателен мандат
Коментари Харесай

Румен Радев ще връчи първия мандат на ПП още утре

Президентът Румен Радев е решил да връчи първия изследователски мандат за сформиране на нов кабинет на " Продължаваме промяната " още в петък - 1 юли.

Кандидатът за министър-председател от Политическа партия е поканен да одобри мандата на " Дондуков " 2 от 17 ч. в петък.

Решението беше оповестено, до момента в който най-голямата парламентарна група към момента води несполучливи договаряния за опазване на поддръжката от Българска социалистическа партия. Корнелия Нинова и централното управление на партията упорстват Политическа партия да предложи различен претендент за министър председател, друг от Кирил Петков.

Дори проблемите с Българска социалистическа партия да се преодолеят - към момента не е ясно и дали досегашната коалиция ще успее да притегли най-малко 6 гласа от други членове на Народното събрание, с цел да може да отбрани възможен нов опит за сформиране на кабинет.

Румен Радев реши да форсира оптимално процедурата по връчване на мандатите, откакто " Продължаваме промяната " и Българска социалистическа партия отхвърлиха да се явят на плануваните от него съвещания в понеделник.

Позициите на останалите партии също подсказват, че държавно управление в 47 Народно заседание по-скоро няма да има. Има Такъв Народ не желаят да поддържат Политическа партия, в случай че Кирил Петков и Асен Василев останат в изпълнителната власт, а ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане " упорстват за нови избори.

" Продължаваме промяната " ще разполага с една седмица, с цел да опита да предложи нов състав на кабинет и да го отбрани в пленарна зала, или да върне мандата на Румен Радев.

ГЕРБ към този момент няколко пъти обявиха, че в случай че им бъде предоставено да сформират кабинет като втора по величина парламентарна група, незабавно ще откажат.

Евентуалният трети евентуален мандатоносител ще бъде определен от президента Радев - конституцията не го задължава да го връчи на третата по бройка група Движение за права и свободи.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР