Президентът Румен Радев е продукт института Решетников. Тази теза изказа

...
Президентът Румен Радев е продукт института Решетников. Тази теза изказа
Коментари Харесай

Радев не е защитил България пред руския патриарх, каза Цветанов

Президентът Румен Радев е артикул института " Решетников ". Тази теза изрече още веднъж зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в изявление за Нова телевизия ", като засяга някогашния военачалник от съветското разузнаване Леонид Решетников.

" Института " Решетников " си свърши работата. На база на негов разбор, възложен на Българска социалистическа партия, беше определен претендентът за президент Румен Радев. Виждате - той в никакъв случай не се изказвал за глобите против Русия, поддържа решението за СЕТА, поддържа продължаването на икономическите наказания ", отбрани тезата си Цветанов.

По думите му въпреки всичко съветският народ е популярен и Русия е велика страна. " Не би трябвало да се основават условия за опълчване сред България и Русия ", сподели още Цветанов. Той даде обещание, че когато бъде предоставена стенограмата от диалога сред съветския патриарх Кирил и президента Румен Радев, ГЕРБ ще може да разяснява. От президентството споделят, че няма стенограма от диалога сред патриарх Кирил и президента Радев. За да е известно дали Радев е защитил националната позиция на България за Освобождението, от ГЕРБ желаят разсекретяване на стенограмата от срещата.

Руската православна черква популяризира на уеб страницата си видеозапис от изказване на съветския патриарх Кирил пред българския държавен глава на 3 март. То е с дълготрайност съвсем 6 минути и е изпълнено с остри реплики, като в част от времето си духовникът укрепва резултата от казаното с потропване с пръсти по масата. От записа, публикуван след края на визитата на патриарха в България, се вижда единствено какво приказва гостът, само че не и какво е отвърнал президентът. Според Цветанов Радев не е защитил България.

" Вие вярвате ли, че няма такава стенограма? Президентската институция не е разискване в кафене. На всяка среща постоянно има стенограф и се прави протокол. Спомнете си срещата на Първанов с Дянков. Тогава се пусна стенограмата от този диалог. А това е среща с съветския патриарх. Президентът би натрупал негативи от това, че не е защитил България ", сподели Цветанов.

" Не виждаме огромна разлика сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия. Социалистите обичат доста да дават обещание, само че и като герберите не вършат нищо действително за развиване на българско-руското съдействие ", разяснява Решетников след срещата. Според него патриарх Кирил едвам се е стърпял до последно да не реагира на публични речи и признателност " към някакви митични украинци и незнайни финландци ". Но когато чул и сякаш " проруският " Радев, реагирал, въпреки че Решетников споделя, че " безусловно изключвам версията за негово (на патриарха - бел.ред) присъединяване в някаква политическа композиция ".

Радев разяснява и договорката за продажбата на активите в България на чешката компания ЧЕЗ. " Колегите от Българска социалистическа партия споделиха, че желаят анкетна комисия за ЧЕЗ. Ние сме най-заинтересовани да излезе истината и да се спре спекулацията към нея ", сподели той. По думите му дали страната желае, или не желае да влезе в тази договорка - ще бъде решено, откакто анкетната комисия си свърши работата.

ЧЕЗ или Гинка Върбакова не са в положение да покачат цената на тока. Регулаторният орган си прави работата, той е избиран от Народното събрание, не от министър-председателя, подчертва Цветан Цветанов.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Сделката за ЧЕЗ (104)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР