Президентът Румен Радев е притеснен за България след коронавируса. На

...
Президентът Румен Радев е притеснен за България след коронавируса. На
Коментари Харесай

Президентът и работодатели настояват да се мисли за България след коронавируса

Президентът Румен Радев е обезпокоен за България след ковид. На среща с бизнеса той уточни, че страната е изправена пред съществено тестване.

Това тестване не е единствено за здравната система, разяснява президентът. Изпитанието е за всеки жител и за бизнеса. Трябва да мислим за България след ковид , акцентира Радев. Затова той желае строго спазване на всички ограничения. Това е витално значимо за здравето на нацията, предизвести президентът.

Само със забрани и санкции не може да излезем от рецесията като устойчива стопанска система, посочи президентът. Според него е необходим комплекс от ограничения в поддръжка на бизнеса, който към този момент търпи загуби. Хората губят работа и занаят , обезпокоен е президентът. Във всяка наранена страна има пакет от ограничения, по думите му.

Правителството да премисли капиталовите си планове, предлага президентът, съгласно който някои от тях може и да почакат.
 Властта стопира съкращенията на служащи и се отхвърля от военни планове
Властта стопира съкращенията на служащи и се отхвърля от военни планове

Това разгласи в Министерски съвет финансовият министър Владислав Горанов

Не единствено хотели, заведения за хранене и фризьорски салони са пострадали. Здравето на нацията не може да чака, безапелационен бе Румен Радев. Той желае конкретизиране какво ще значи " най-засегнати компании " и по какъв начин ще се потвърждава това.

Припомняме, кабинетът даде обещание да компенсира точно такива компании. Затова и през днешния ден президентът събра бизнеса, с цел да чуе неговите оферти.

Без бизнес не може да оцелее и страната. Васил Велев от АИКБ напомни, че стопанската система в Европейски Съюз не е била в положително положение и преди болестта. Трябва да се вземат несимволични ограничения, настоя Велев. Трябва да се компенсира бизнесът, както и хората, които няма да получат заплати.
 Борисов осведоми Радев, че поддържа Щаба за въвеждането на най-твърди ограничения
Борисов осведоми Радев, че поддържа Щаба за въвеждането на най-твърди ограничения

Премиерът акцентира потребността от единение...

Радосвет Радев уточни, че към момента не се знае кои и какъв брой са пострадалите браншове. Има такива, които потъват гладко, акцентира той. Други към този момент затварят. Има такива, които търпят взрив, уточни той. Държавата би трябвало да покаже своята уместност, желае Радев. Тя би трябвало да заплати отговорностите си по оперативните стратегии, защото бавела заплащанията си. Радев желае да се намерения за законодателни промени за лимитите на публичните поръчки.

От КРИБ настояха също страната да се разплати със строителните компании. Илиян Терзийски желае подпомагане и на банките при заплащането на лихвите. Строителният отрасъл няма по какъв начин да пусне чиновниците си да работят от вкъщи. Цветан Симеонов от БТПП настоя за по-бързо обслужване. Има доста сериозен застой на износа, предизвести той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР