Президентът Румен Радев е предложил на Европейския съвет да бъде

...
Президентът Румен Радев е предложил на Европейския съвет да бъде
Коментари Харесай

ЕС отхвърли предложение на Румен Радев

Президентът Румен Радев е предложил на Европейския съвет да бъде отстранена или най-малко понижена цената на квотите на въглеродните излъчвания, с цел да се притъпи ударът от повишаването на електрическата енергия.

Предложението е било отхвърлено, заяви самият Радев пред публицисти, представен от БНР.

" Те най-малко се съгласиха, дружно с Полша, Чехия и Унгария, предлагането да се извърши инспекция на пазарите на електрическа сила и газ, както и на пазара на системата за търговия с излъчвания, и в случай че се открият нередности, да могат да се вземат ограничения. Очакваме този отчет да излезе доникъде на ноември ", разяснява българският президент.
 Румен Радев: Енергийната рецесия в Европейски Съюз сподели да не се отхвърляме преждевременно от АЕЦ и Топлоелектрическа централа
Румен Радев: Енергийната рецесия в Европейски Съюз сподели да не се отхвърляме преждевременно от АЕЦ и Топлоелектрическа централа

Много от партиите не броят инфектираните с Covid и с какъв брой лекари и медицински сестри разполагаме

След срещата на европейските водачи в Брюксел президентът Радев изрази очакване, че нуклеарната сила и производството на сила от природен газ да бъдат приети като " зелени " сили от Европейската комисия още през ноември.

Германският канцлер Ангела Меркел посочи от своя страна, че сегашната енергийна рецесия не трябва да попречи на прехода на континента към климатична индиферентност.

Френският президент Еманюел Макрон пък регистрира като причина за повишаването на електрическата енергия от последните седмици прекомерната, съгласно него, взаимозависимост на Европа от вносна сила.

Премиерът на Италия Марио Драги пък прикани Европейския съюз да сформира без закъснение проект на обща система за запазване на природен газ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР