Президентът Румен Радев е подписал указа за освобождаването на Младен

...
Президентът Румен Радев е подписал указа за освобождаването на Младен
Коментари Харесай

Румен Радев е подписал указа за освобождаването на Младен Маринов

Президентът Румен Радев е подписал указа за освобождението на Младен Маринов като основен секретар на Министерство на вътрешните работи. От президентството обясниха, че държавното управление е внесло нужните документи за съгласувателната процедура. Така няма спънка кандидатурата на Маринов за вътрешен министър да бъде гласувана на следващия ден в Народното събрание, дружно с останалите две номинации за министри - на Росен Желязков за превоза и на Петя Аврамова за районното министерство.

Персоналните промени в кабинета към този момент са на финалната права.

След няколко дни на задочни разногласия сред президента и ръководещите, през днешния ден беше комплициран завършек на сагата с освобождението на Младен Маринов като основен секретар на Министерство на вътрешните работи.

Държавният глава изясни във Facebook профила си, че е подписал указа, откакто държавното управление се е съобразило със закона и е задействало съгласувателната процедура. Румен Радев подлага на критика и работата на Министерство на вътрешните работи.

" Слабостите, пропуските и свадите в работата на министерството в допълнение обосновават това решение. С желанието си да предложи господин Маринов за министър на вътрешните работи министър-председателят и ръководещото болшинство поемат отговорност за кадрово решение, което се приема сериозно от обществото ".

Управляващите се надяват тонът от последните дни да не стане процедура в връзките сред институциите.
Цветан Цветанов - ръководител на ПГ на ГЕРБ: Радвам се, че разсъдъкът надви и това, което се генерираше последните дни за война сред институциите, към този момент можем да кажем, че това е затворена страница. Волен Сидеров - ръководител на ПГ на Обединените патриоти: Беше ненужно това твърдоглавие от страна на президента, веселя се, че той се е коригирал, тъй като другояче влизахме в действителност в един спор сред институциите, който няма действителна причина.
От ляво пък обявиха, че е избор на президента по кое време ще подпише указа.
Антон Кутев - Българска социалистическа партия за България: Според мен имаше някакво съизмерване на рейтинги и на мощ институционална в страната, която беше ненужна, най-малко на мен по този начин ми се коства. Факт е, че всичко това завършва по този метод.
ГЕРБ и патриотите нямат подозрения, че измененията в кабинета ще минат в залата. Опозицията стяга редиците за на следващия ден.
Антон Кутев - Българска социалистическа партия за България: За гласуването на оставките и за измененията ще бъде цялата парламентарна група на Българска социалистическа партия. Мустафа Карадайъ - ръководител на Движение за права и свободи: Точката я има в дневния ред на Народното събрание, ще има спор на следващия ден.
Премиерът благодари на Валентин Радев за волята и напъните му като министър.
Бойко Борисов, министър-председател на България: Някой път в политиката има и такива моменти, когато би трябвало да се поема политическа отговорност, даже на всички да ни е тъжно за това. Но да кажа едно благодаря.
Между мненията за министерските рокади водачът на патриотите в Народното събрание изрази подозрения, че шефката на кабинета на премиера Румяна Бъчварова има връзка с бламирането на предходния претендент за министър на превоза Александър Манолев.
Волен Сидеров - ръководител на ПГ на Обединените патриоти: Някак си не е разумно роднините на шефа на кабинета да са в противниковия лагер и да вършат такива провокации. Цветан Цветанов - ръководител на ПГ на ГЕРБ: Не очаквайте от мен да влизам в диалогов режим и да давам отговор посредством медиите на съдружните сътрудници, които почитам, тъй като ние имаме отговорности за нашето 4-годишно ръководство.
Цветанов уточни, че всяка една тематика, която може да сътвори напрежение сред сътрудниците, ще се разиска на съдружен съвет.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР