Президентът Румен Радев е подписал указа за освобождаването на Младен

...
Президентът Румен Радев е подписал указа за освобождаването на Младен
Коментари Харесай

Президентът Радев е подписал указа за освобождаването на Младен Маринов от поста главен секретар на МВР

Президентът Румен Радев е подписал указа за освобождението на Младен Маринов от поста основен секретар на Министерство на вътрешните работи, който спираше назначението му за министър на вътрешните работи.

В президентската институция са импортирани нужните документи в сходство със съгласувателната процедура, планувана в чл.32, ал.2 от Устройствен устав на Министерския съвет и на неговата администрация, оповестиха от прессекретариата на президента.

Според чл.32, алинея 2 вносителите съгласуват с президента плановете на актове, съдържащи оферти за издаване на укази.

Изборът на новите министри ще се организира на следващия ден в Народното събрание, съгласно проектопрограмата на Народното събрание за тази седмица. Премиерът предлага на Народното събрание да освободи Николай Нанков като министър на районното развиване и благоустройството и да избере Петя Аврамова. Ивайло Московски ще бъде освободен от Министерството на превоза и на негово място би трябвало да бъде определен Росен Желязков. В дневния ред на Народното събрание за четвъртък е и предлагането Валентин Радев да напусне Министерство на вътрешните работи и на негово място да бъде определен досегашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР