Президентът Румен Радев е подписал указа за освобождаване на Младен

...
Президентът Румен Радев е подписал указа за освобождаване на Младен
Коментари Харесай

Румен Радев подписа указа за Младен Маринов

Президентът Румен Радев е подписал указа за освобождение на Младен Маринов от поста основен секретар на Министерство на вътрешните работи. Това оповестява БНР, като цитира източници от държавното управление и администрацията на президента.
В президентската институция са импортирани нужните документи в сходство със съгласувателната процедура, планувана в чл.32, ал.2 от Устройствен устав на Министерския съвет и на неговата администрация. Указът към момента не е стигнал до Народното събрание, стана ясно от зам.-председателят на Народно събрание Емил Христов.
Решението на Радев пристигна след едноседмично закъснение, което от президентството обясниха с пропуск на Министерски съвет при комплектоване на документите за съгласувателната процедура.
Указът на президента отстранява и последната спънка пред гласуването на кандидатурата на Маринов за нов вътрешен министър на мястото на Валентин Радев.
Очаква се трите министерски оставки на Радев, Николай Нанков и Ивайло Московски да влязат в дневния ред на Народното събрание на 20 септември.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР