Президентът Румен Радев е подписал днес указ за освобождаването на

...
Президентът Румен Радев е подписал днес указ за освобождаването на
Коментари Харесай

Радев подписа указа за освобождаване на главния секретар на МВР

Президентът Румен Радев е подписал през днешния ден декрет за освобождението на основен комисар Петър Тодоров от длъжността на основен секретар на Министерството на вътрешните работи. Това оповестиха от пресцентъра на президенството.

С различен декрет президентът е назначил досегашния зам.-главен секретар Живко Коцев. Именно Коцев бе номинацията на вътрешния министър Калин Стоянов, който го предложи за координиране с Министерски съвет и президента на 1 септември.

С това дългата сага по промяна на основния секретар на Министерство на вътрешните работи завършва. 

През август Стоянов разгласи, че желае оставката на основния секретар, тъй като съгласно него е " виновен за неналичието на организация и надзор върху действия в Министерство на вътрешните работи, което е в директна връзка със гибелта на шестима чиновници при осъществяване на служебните им отговорности. "

Държавният глава обаче отхвърли да освободи Тодоров, назначен от неговия длъжностен Министерство на вътрешните работи министър Демерджиев, и разгласи общоприетата процедура за " пълномащабна чистка ".

В края на август самият Тодоров разгласи, че подава оставка. Главният секретар съобщи изрично, че не желае да става част от опитите за политическа приложимост на Министерство на вътрешните работи.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР