Президентът Румен Радев е подновил поканата си към руския си

...
Президентът Румен Радев е подновил поканата си към руския си
Коментари Харесай

Румен Радев поднови поканата си към Путин да посети България

Президентът Румен Радев е възобновил поканата си към съветския си сътрудник Владимир Путин да посети България в годината, в която означаваме 140 години от Освобождението на България и от Руско-турската освободителна война. Това разгласи самият Радев на взаимните изказвания с съветския президент след срещата им през днешния ден в Сочи, съобщи Българска телеграфна агенция.

Радев дефинира като съществена цел на визитата си възобновяване на разговора на най-високо политическо равнище и на доверието. Той добави, че знае, че е мъчно да приказваме за доверие след три спрени огромни плана, в условия от време на време на остро опълчване сред Европейски Съюз и НАТО, от една страна, и Русия - от друга, в изискванията на наказания и ограничаващи режими, както и след " недалновидно политическо говорене в последните години ". Въпреки това мога да кажа, че тази първа решителна крачка е направена, съобщи Румен Радев. С президента Путин направихме стратегически обзор на нашите връзки, разгледахме всички благоприятни условия, всички положителни обичаи, сподели Радев и добави, че има голям капацитет в най-различни сфери и на стопанската система, и на търговията, на енергетиката, на туризма, културата, образованието и науката, превоза. Радващото е, че в следствие и на моята аудиенция имаме позитивен подтик и на българското държавно управление, което се зае по-сериозно с българо-руските връзки, заприказва се към този момент за обновяване на някои от спрените преди планове, сподели Радев. Той разяснява това като симптом и на натурализъм и отговорно държание, от което двете страни имат потребност.

Радев още веднъж съобщи, че чака от тук нататък позитивният подтик от днешната среща да бъде употребен от двете държавни управления, и означи, че се чака скоро и визитата на премиера Борисов в Русия. Радев изрази вяра, че ще бъдат разисквани съответни тематики за съдействие, най-много 16-ата сесия на междуправителствената комисия за икономическо и научно-техническо съдействие.

 На днешната среща са били разисквани и значими въпроси от интернационалната сигурност. Радев е уверил съветския си сътрудник, че България има интерес да работи за определяне на разговор и съгласие, " тъй като никой няма потребност от връщането на времето на Студената война - минимум Европа и Русия ". Българският президент заключи, че чака позитивно развиване във всички области. По думите му остават и проблеми, по които занапред още имаме какво да си кажем, има какво да се работи по тях до реализиране на взаимноприемливо решение.
Смятам, че визитата на президента Радев е добър сигнал за обновяване на пълноформатните руско-български връзки, сподели президентът Путин. Той означи, че президентът Радев е пристигнал на посещаване по покана на съветската страна в границите на събитията, свързани със 140-ата годишнина от Освобождението на българския народ от османско робство и края на освободителната война. Това е знаково събитие както за България, по този начин и за Русия, сподели Путин. В хода на диалога, който беше задоволително обстоен, осведомих президента Радев за нашите цели по двустранните връзки и по метода на Русия към интернационалните проблеми и въпроси, уточни съветският държавен глава.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР