Президентът Румен Радев е напът да се окаже най-големият печеливш

...
Президентът Румен Радев е напът да се окаже най-големият печеливш
Коментари Харесай

Слави Трифонов отвори вратата за двойна победа на Радев

Президентът Румен Радев е напът да се окаже най-големият печеливш от вчерашния ход на Слави Трифонов, който се отхвърли да предлага кабинет на " ИТН ". Защото другият акцент в триминутното слово на разочарования шоумен в ефира на 7/8 Тв касаеше вота за държавен глава. Трифонов освен отхвърли хипотезата, че може да се яви като съперник на Румен Радев, само че и му даде обещание цялостна поддръжка.

" На президентските избори Има Такъв Народ ще поддържа Румен Радев, тъй като той най-вече изпълва визията ни за президент на България. И сме уверени, че той ще завоюва ", сподели Трифонов. На последния избор за партията му гласоподаваха 657 000 българи. Ако най-малко две трети от тях дадат гласа си и за Радев, той има шансове даже да стане победител още на първи тур, като се добави и считаната за сигурна поддръжка от левия електорат, както и част от протестърите, пред които президентът излезе с вдигнат пестник.

Другото следствие от решението на Слави да хвърли кърпата е, че до идващите парламентарни избори България ще се ръководи от правилни на президента министри. Единственият реален вид да се избегне ексклузивен избор е препоръчаният от Румен Радев длъжностен кабинет да стане постоянен. Зад тази концепция застават " Изправи се БГ! Ние идваме! ", Българска социалистическа партия и ненапълно " Демократична България ". При една от тези партии ще отиде и третият мандат, който е по желание на президента. Съдбата на втория, който се поставя на ГЕРБ-СДС като втора мощ, е явен от дълго време. Партията на Бойко Борисов ще го върне незабавно, тъй като е в цялостна изолираност. Ако обаче и третото завъртане на рулетката не роди постоянно държавно управление,

страната ще продължи да се ръководи от длъжностен кабинет.

Така най-малко до предстоящите избори " 2 в 1 " през октомври Румен Радев ще дърпа конците на властта от " Дондуков " 2.

Отказът на Трифонов да се бори за собствен кабинет пък беше логически, откакто тил му обърнаха другите две протестни партии и Българска социалистическа партия.

" Демократична България " и ИБГНИ отхвърлиха да поддържат държавно управление на Има Такъв Народ. Това значи, че митингът против ГЕРБ е останал в предишното, а в сегашното има упоритости, изменничества и игри, безусловно неприемливи за мен и моите сътрудници ", сподели в своето тв послание водачът на " ИТН ".

После изясни и какъв сюжет чака оттук насетне. " Ще се случи следното. Предполагам ясно стана, че направихме всички взаимни отстъпки и жестове към така наречен партии на митинга, с цел да поддържат държавно управление на Има Такъв Народ като първа политическа мощ. Това не се случи поради държанието им и измяната от страна на Демократична България и ИБГНИ.

Ние на следващия ден (днес - б.р.) въобще няма да предлагаме за гласоподаване проектокабинет, тъй като ясно бяхме декларирали, че без тяхна поддръжка няма да предлагаме кабинет ", сподели още Трифонов.

И увери, че

депутатите му няма да поддържат нито партиите на статуквото, нито Демократична България, нито ИБГНИ.

" Съществува опцията Демократична България и ИБГНИ да постъпят национално отговорно - да се съберат с Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и ГЕРБ ", иронично сподели още шоуменът, поставяйки в един кюп евентуалните си съдружници и явните си врагове.

После благодари на всички, които не са се уплашили да застанат с имената си в първия и втория план за държавно управление на " ИТН ".

" Уважаеми сътрудници, най-искрено ви благодаря! Благодаря на ПГ на Има Такъв Народ и на всички наши съидейници, другари и участници в това, което вършим. Тази борба ще е дълга и ние ще я спечелим! Заедно! ", сподели на финала на изказването си Слави Трифонов. Който очевидно счита, че мачът за властта още не е решен и нови избори може да донесат по-убедителна победа за партията му. Хипотеза, която към този момент социолозите считат за цялостна фантазия.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР