Президентът Румен Радев е на работно посещение в словашкия град

...
Президентът Румен Радев е на работно посещение в словашкия град
Коментари Харесай

Румен Радев: Не можем да допуснем друг да решава бъдещето на българските енергийни проекти

Президентът Румен Радев е на работно посещаване в словашкия град Кошице за присъединяване в срещата на високо ниво във формат Б9, заяви прессекретариатът на президента. В рамките на интернационалния конгрес България, Естония, Латвия, Литва, Румъния, Словакия, Унгария, Чехия и Полша разискват въпроси на сигурността в границите на груповия метод на НАТО.

" Не можем да допуснем различен да взема решение бъдещето на българските енергийни планове. Трябва да материализираме ползите си, а не да ставаме пленник на непознати ползи, акцентира президентът преди срещата на високо ниво на страните от Б-9 в Кошице.

„ Тук съм, с цел да не позволи различен да взема решение бъдещето на българските енергийни планове. При подготовката на срещата открих, че избрани текстове на авансово направената декларация заплашват реализацията на значими инфраструктурни планове от наш народен интерес и направих нужното проблематичните текстове да бъдат извадени от декларацията “. Това съобщи през днешния ден президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос за позицията, която ще отстоява на срещата на високо ниво във формат Б-9, която се организира в словашкия град Кошице.

В рамките на интернационалния конгрес България, Естония, Латвия, Литва, Румъния, Словакия, Унгария, Чехия и Полша ще обсъдят въпроси на сигурността в границите на груповия метод на НАТО.

Държавният глава акцентира, че чака българското държавното управление да „ материализира визитата на съветския министър председател Дмитрий Медведев в България, а не да ставаме пленник на непознати ползи “. По думите на Румен Радев, НАТО има задоволително механизми за разработване на единна политика, до момента в който районният формат изостря риториката, което не кореспондира с политиката на въздържане и разговор, възприета от Алианса. Президентът добави, че за жалост неофициалната самодейност Б-9 се е отдалечила от замисъла си и даже основава опасности за ползите на деветте държави-членки, отивайки оттатък признати от всички 29 съдружници подходи.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР