Президентът Румен Радев е на работно посещение в Полша. Във

...
Президентът Румен Радев е на работно посещение в Полша. Във
Коментари Харесай

Радев: Видно е, че Русия ще спечели тази война, но с агресия мир не се печели

Президентът Румен Радев е на работно посещаване в Полша. Във Варшава той взе участие в срещата на високо ниво във формат Б-9. “Няма директна военна опасност за сигурността на България все още ", съобщи пред публицисти президентът.

“Виждате, че средата за сигурност в Европа може да се промени доста бързо ", добави президентът. “Затова и дружно с нас има изтребители, които охраняват дружно въздушното ни пространство, ще дойдат и такива от Нидерландия през април и май ", добави Радев. Президентът акцентира, че там, където има дефицити от качества, те могат да бъдат запълнени от други съюзнически страни.

“Видно е, че Русия ще завоюва тази война, само че тя доста мъчно ще завоюва мира. С експанзия мир не се печели ", съобщи президентът. Президентът съобщи още, че следи евакуацията на български жители от Украйна.

“Санкциите се взеха с консенсус през днешния ден на Съвета на Европейски Съюз и по никакъв начин не са леки, техният резултат ще се усети с течение на времето и ще има съществени отблясъци върху нашия стопански живот ", разяснява президентът.

В рамките на интернационалния конгрес вземат участие България, Естония, Латвия, Литва, Румъния, Словакия, Унгария, Чехия и Полша. Във фокуса са въпросите на сигурността на страните членки от източния фланг на НАТО. Държавният глава ще взе участие и в онлайн срещата на НАТО, която е отдадена на събитията в Украйна. Украинският президент Володимир Зеленски прикани точно формата Б-9 за помощ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР