Президентът Румен Радев е на официалнo посещение в Португалия. Той

...
Президентът Румен Радев е на официалнo посещение в Португалия. Той
Коментари Харесай

Румен Радев е на официално посещение в Португалия

Президентът Румен Радев е на официалнo посещаване в Португалия. Той ще се срещне с португалския си сътрудник Марсело Ребело де Соуза, с който ще обсъдят двустранните връзките, както и тематики от европейския дневен ред, измежду които и обстановката към Украйна.

Двудневното публично посещаване на българския държавен глава стартира от Порто. Днес по обед президентът Румен Радев ще бъде посрещнат с публична гала в сърцето на историческия център на града от португалския си сътрудник Марсело Ребело де Соуза.

Двамата президенти ще беседват на четири очи. Очаква се да обсъдят задълбочаването на икономическите връзки сред България и Португалия, съдействието в областта на туризма, както и в региона на образованието и културата.

Във фокуса на диалозите ще бъдат и тематики от европейския дневен ред - измежду тях войната в Украйна и рисковете за сигурността в Европа, както и европейската вероятност на страните от Западните Балкани.

Утре президентът ще бъде в Лисабон и ще се срещне с португалския министър председател Антонио Коща и с ръководителя на Народното събрание Аугущо Сантош Силва. В рамките на визитата президентът ще се срещне и с представители на българската общественост.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР