Президентът Румен Радев е изявил желание да поздрави жителите и

...
Президентът Румен Радев е изявил желание да поздрави жителите и
Коментари Харесай

Какво се крие зад посещението на Румен Радев в Карнобат

Президентът Румен Радев е изявил предпочитание да поздрави жителите и гостите на Карнобат във връзка празника на града, 26 септември. Това заяви карнобатски уебсайт през вчерашния ден.

Днес в Общината е получено удостоверение от Президентството, че Радев ще дойде за тържествата. Не се обрисува наличие на други значими политически фигури от локално и национално значение, оповестява "Флагман ".

Държавният глава се чака да произнесе тирада на градския площад „ Трети март “ в 11 ч., където по традиция се събират хората, откакто почетат и храмовия празник на Св. Йоан Богослов в близката черква.

Винаги по това време центърът се оглася от песни и танци на локални и гостуващи реализатори. Преди това кметът на общината Георги Димитров поздравява своите съграждани и показва формалните лица.

Утрешното посещаване на Радев на процедура се явява историческо. Единственият настоящ президент, който е уважавал празника на града е Георги Първанов – в разгара на предизборната му акция за втори мандат, през 2006 година

На препълнения от народ площад, качен на най-горното ходило, пред колоните на читалище „ Димитър Полянов “, най-популярната политическа фигура на България по това време произнесе тирада, в която съпостави градчето с Виена.

По-точно Карнобат бе наименуван от Първанов „ Малката Виена “, поради, съгласно него, красивия образ и положителното ръководство на тогавашния червен кмет Атанас Атанасов. Президентът бе придружаван и от първата дама – Зорка Първанова, с която се прегръщаха и целуваха локални велможи.

Година по-късно Атанасов, който бе омръзнал на съгражданите си поради деребейско държание и отношение към елементарните хора, загуби изборите от своя съидейник по партийна линия и дотогавашен ръководител на Общинския съвет – Георги Димитров.

От 2007 година насам една от най-големите общини в Бургаска област се ръководи точно от Георги Димитров, като на последните два локални вота – през 2015 година и 2019 година – той победи, явявайки се от името на локална коалиция, подкрепян от АБВ и загърбен от Българска социалистическа партия.

Втори мандат, от 2015 година насам, Димитров съумява да удържи спокойствието и да обезпечи занаят, поделяйки властта сред своите поддръжници от обединението, ГЕРБ и останали от предишното с него правилни бесепари.

Така че Карнобат постоянно се е приемала за алена община като цяло в новата ни история. Нещо повече – в сегашния мандат Българска социалистическа партия още веднъж има и ръководител на Общинския съвет, което я прави допустима за воаяж на Радев и за лакмус на публичното въодушевление измежду преобладаващи леви поддръжници.
Всъщност на следващия ден той идва в Карнобат, откакто добре си е направил сметката. Той се надява да бъде посрещнат приятелски. И сигурно това ще получи от кмета, за който ще е чест да посрещне държавен глава.

Президентът може да „ дебаркира “ спокоен и да произнесе не просто приветствие, а предизборна тирада за започващата му лична акция за идващ мандат. И в това няма никакво подозрение.
„ Утре ще чуем предизборна тирада и сме безапелационни. Радев идва, с цел да търси съидейници, поддръжка, доверие. Той обаче няма да види на площада нито една значима фигура от Българска социалистическа партия – народни представители, общински съветници, няма да го има активът ни, няма да има от наша страна и изпитание да доведем електората си на площада.

Не се учудвайте – към този момент сме наясно, че този човек няма да е нашият претендент за президент на идващите избори. Той може да разчита на следващия ден само, че няма да бъде нападнат жестоко политически на сцената “, показа виновен фактор от централата на „ Позитано “ 20.

От няколко дни насам негодуванието от държанието на президента нараствало до степен, в която към този момент е образувано съответно отношение към него.

В Бургаска област 9 общини от общо 13 се ръководят от кметове на ГЕРБ, където е ясно, че Радев не може да посети умерено.

Чисто ръководство на Българска социалистическа партия има единствено и само в Созопол, където кметът Тихомир Янакиев стои твърдо зад аления цвят и не би приел да застане паралелно до държавен глава, повдигнат и определен точно от партията-кърмилница, само че показвайки унизителна отдалеченост и проекти за групова игра с хора, нямащи нищо общо с лявата обществена правдивост.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР