Президентът Румен Радев е изпратил писмен отказ до премиера Николай

...
Президентът Румен Радев е изпратил писмен отказ до премиера Николай
Коментари Харесай

Президентът няма да освободи директора на ДАНС

Президентът Румен Радев е изпратил писмен отвод до премиера Николай Денков за освобождението на шефа на ДАНС.

Денков изиска оставката на Пламен Тончев предходната седмица поради справката за машинното глаусване, която докара до анулацията на машинния избор на първия тур на локалните избори.

" Случаят с ръководителя на ДАНС е завършил. Днес изпратих формален официален отвод на настояването на премиера за неговото освобождение, тъй като претекстовете не дават отговор. ДАНС със своите дейности пази закона ", безапелационен е той.

Докато парламент и държавно управление си играят на власт, в България се случват редица деструктивни процеси, разяснява още президентът.

Той разяснява дълга на " Булгартрансгаз " и таксата за транспорт на съветски газ с думите, че България " става тясна за манията за великолепие на някои хора ".

" Преди месец споделих, че новата вноска (за транспорт на съветски газ - б.р.) ще декапитализира Булгартрансгаз и ще има мощно негативна реакция в Европа. Тогава ръководещите шумно го отхвърлиха. Днес сякаш стартират да осъзнават вредата, която сами предизвикват ".

Дългът на " Булгартрансгаз " към този момент е над 250 млн. лева и няма по какъв начин да се отпише от салдото на сдружението - доходи в бюджета от вноската за транспорт няма да дойдат, уточни още Радев.

" А България към този момент се сочи като обезсърчителен сътрудник и Унгария по всяка възможност ще сезира съда на Европейски Съюз против нас, и то същата тази Унгария, която е наш съдружник и сътрудник. Същата Унгария, с която единствено преди два чесеца при визитата ми там, с помощта на другарството и положителната работа, се подписа съглашение, което трансформира България във значим фактор на доставките за полутечен газ в Европа ", сподели той.

Радев дефинира като фарс изявлението на финансовия министър пред " Файненшъл таймс ", в което Асен Василев споделя, че задачата на таксата за транспорт е да оскъпи доставките и да направи неблагоприятен вноса на съветски газ за Унгария.

Гледайте онлайн тук или на



Президентът взе участие в отбелязването на 110-годишнина от основаването на Съюза на българските писатели. Честванията, които означават годишнината от основаването на креативното съдружие, се организират под патронажа на президента.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР