Президентът Румен Радев е бил един от първите, които днес

...
Президентът Румен Радев е бил един от първите, които днес
Коментари Харесай

Румен Радев почете жертвите на комунизма

Президентът Румен Радев е бил един от първите, които през днешния ден уважиха жертвите на комунистическия режим. От пресцентъра на президента разпространиха две фотоси, на които президентът е самичък, навел глава пред Паметника в София.

Официалната гала бе планувана за 11 ч. и тя бе ръководена от ръководителя на Народното събрание Никола Минчев. На нея участваха и представители на ГЕРБ - Даниел Митов, Тома Биков, Десислава Атанасова, Асен Балтов, Георг Георгиев, Христо Гаджев.

Президентът на Република България (2012-2017 г.) Росен Плевнелиев също се причисли към тях .

Отделно и малко по-късно пред паметника застанаха и представителите на " Демократична България ". Съпредседателите Христо Иванов и Атанас Атанасов бяха отпред на делегацията на столичните демократи , които сервираха венци и цветя.

В навечерието на 1 февруари общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация Михаил Петров внесе в Столичния общински съвет предложение за слагане на камери за наблюдаване в региона пред Националния замък на културата, където са ситуирани плочите с имената на убитите от режима. Причината са зачестилите похищения над паметната стена, която редовно е драскана, облепяна със стикери и заливана с багра.

За поругаване на паметната плоча заяви и преди време водачът на Български земеделски народен съюз Николай Ненчев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР