Президентът Румен Радев днес ще произнесе реч в рамките на

...
Президентът Румен Радев днес ще произнесе реч в рамките на
Коментари Харесай

Президентът Радев ще говори пред ООН, от Ню Йорк той критикува работата на кабинета

Президентът Румен Радев през днешния ден ще произнесе тирада в границите на Общополитическия спор към Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк. Той организира редица двустранни срещи - една от които с австрийския му сътрудник Александър Ван дер Белен.

След диалозите стана ясно, че Виена не е трансформирала позицията си за участието ни в Шенген, а Радев насочи рекомендации и към кабинета по тази тематика.



Среща с Александър Ван дер Белен, иракския министър председател Мохамед Шия ал Судани и с президента на Молдова - Мая Санду. 20 минути диалози с Ван дер Белен, само че резултатът - Виена не прави крачка обратно в позицията си против участието ни в Шенген. След срещата Румен Радев подлага на критика държавното управление:

" То просто сега няма политика или аз не съм я видял. Пак споделям, въпросът не е единствено в контактите на високо политическо равнище. Трябва да се работи с икономическите среди, както в Австрия отидох с бизнес конгрес, би трябвало да се работи с университетските среди, би трябвало да се работи с медиите, с публични организации ".



Според Румен Радев обещанието на премиера Николай Денков да забрани вноса на слънчоглед и помощите за земеделците няма да успокоят протестиращите. Радев очерта като проблем и неравномерното систематизиране на дотации в бранша, както и " политиката на опълчване ", която кабинетът води.

" За да се ръководи страната, би трябвало да се ръководи по този начин, че да има доверие в хората и те ще дадат доверието си, когато видят, че държавното управление слага преди всичко техния интерес, ползата на българската стопанска система и на българските жители ", разяснява президентът.



За открития край Тюленово дрон Румен Радев очерта като най-съществен въпроса какво може да аргументи тази машина и обвърза този случай с незадоволителното средства за българската войска. Отново повтори предизвестието си, че методът, по който се отнасяме към войната в Украйна ще докара да увеличение на интезивността ѝ и до разрастването ѝ.

" Черно море към този момент е военна зона, няма по какъв начин да го отречем - там се смъкват дронове, там плуват мини, там военни кораби стопират търговски кораби. Така, че всичко това - в случай че не вземем ограничения и не разберем, че би трябвало да сложим час по-скоро завършек на тази война, това неизбежно ще пълзи към нас ".

Войната в Украйна ще е единствено част от обръщението на президента пред Общото заседание. Той заяви, че ще подчертава и върху промяната на интернационалните институции, тъй като и светът към този момент е изменен.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР