Президентът Румен Радев даде в петък в Университетска болница Свети

...
Президентът Румен Радев даде в петък в Университетска болница Свети
Коментари Харесай

Румен Радев: „Българската Коледа” инвестира в най-големия ни капитал – здравето на нашите деца!

Президентът Румен Радев даде в петък в Университетска болница „ Свети Георги ” в Пловдив старт на 15-ото издание на благотворителната самодейност „ Българската Коледа ”, чието начало бе сложено през 2003 година „ Българската Коледа ” не е единствено дарителска акция, тя е нещо доста по-голямо. Тя ни дава вярата и чувството, че живеем в цивилизовано общество, което се крепи на хуманни полезности. „ Българската Коледа ” споява разнообразни обществени пластове и влага в нашия максимален капитал – здравето на нашите деца. Тя е израз на вяра за бъдещето ни като нация и страна, тъй като съумява да сплоти хора с разнообразни специалности и обществено състояние и обучение към една публично значима идея ”, съобщи в словото си президентът, под чийто патронаж се организира дарителската акция.
 Радев Българската Коледа  Радев Българската Коледа  Радев Българската Коледа  Радев Българската Коледа
По думите му зад тази самодейност стоят хиляди българи: учредители, донори, известни българи, медии. „ Но триумфът на една дарителска самодейност и най-много доверието в нея зависят главно от хората, които са в края на дарителския развой. А това сте вие – лекарите ”, добави Румен Радев. Той благодари на всички лекари и медици, които работят по реализирането на идеята от името на президентската институция, от името на съорганизаторите на самодейността, от името на хилядите български донори и най-много от името на децата и техните родители.

„ Благодаря ви за избавените детски животи и за грижите, които полагате за нашите деца, за вярата, която носите и за това, че по най-хубавия метод оползотворявате дарените средства и за доверието, което вие давате в тази самодейност. Благодаря на всички за триумфа на „ Българската Коледа ”, сподели още президентът Румен Радев. Той посочи, че изборът му на УМБАЛ „ Свети Георги ” в Пловдив за старт на 15-тото издание на самодейността „ Българската Коледа ” не е инцидентен. „ Избрах да го създадем тъкмо тук, тъй като това е едно от водещите лечебни заведения в страната, с над вековна история и тъй като тук се предлага модерна и сложна диагностика, развиват се лечебна, преподавателска и научноизследователска активност. Тази болница се гордее със своите водещи експерти в разнообразни области на опазването на здравето. Точно тук, където годишно се поставят грижи за хиляди български деца, нашият апел ще бъде по-силен и по-истински ”, съобщи Румен Радев. Освен него на събитието присъстваха министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев, регионалният шеф на Пловдив Здравко Димитров, кметът на града под тепетата Иван Тотев, представители на РЗИ и РЗИОК и деца, подкрепени от „Българската Коледа“.
 Снимки: Михаил Петров  Радев Българската Коледа  02pl121  Радев Българската Коледа  Радев Българската Коледа  Радев Българската Коледа  Радев Българската Коледа  Радев Българската Коледа  Радев Българската Коледа  Радев Българската Коледа  Радев Българската Коледа
Преди старта на новата самодейност стана ясно, че по време на завършилата на 30 ноември акция 2016/2017 година на „ Българската Коледа “, отдадена на децата с тежки хронични болести, са събрани 2 650 000 лева С тези пари са подкрепени 474 деца и е дарена здравна инсталация за 30 лечебни заведения от цялата страна – академични и многопрофилни лечебни заведения за интензивно лекуване.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР