Президентът Румен Радев да не отива на клетвата на конституционните

...
Президентът Румен Радев да не отива на клетвата на конституционните
Коментари Харесай

Нинова призова Радев да не ходи на клетвата на конституционните съдии

Президентът Румен Радев да не отива на клетвата на конституционните съдии в груповия орган Конституционния съд, разяснява пред БТВ водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

По отношение на новия състав на Конституционния съд, Нинова уточни, че социалистите ще апелират цялостния мандат от 9 години на новоизбраните членове - Борислав Белазелков от ПП-ДБ и Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС. Тя е на мнение и че Атанасова и Белазелков ще извършват политически поръчки и ще пазят гърбовете на Кирил Петков, Христо Иванов и Бойко Борисов.

" Десислава Атанасова няма задоволително опит като парламентарен арбитър ", безапелационна бе Нинова.

Нинова запита какъв спор са създали ГЕРБ в поддръжка на конституционните съдии - с нито едно изявление не си поддържаха претендента за Конституционния съд. Според нея едни нови предварителни парламентарни избори и един длъжностен кабинет ще внушат политическа неустойчивост в страната.

" Правителството обаче е нездравословно, би трябвало да подаде оставка и да се проведат нови избори ", настоя Нинова.

На прага на ротацията, която ще се извърши през март месец, водачът на Българска социалистическа партия изясни, че партията постоянно пази българския народен интерес, единствено че разделянето на евроатлантици и проруски е смокинов лист. За идните европейски избори през лятото, Нинова призна, че не пресмята какъв брой евродепутати ще имат социалистите.

" Целта е да се изпратят проевропейски хора в Европа, в която да се пази националния интерес ", счита соцлидерката. Тя запита ръководещите дали са съгласни с това да унижават България и страната ни да бъде лишена от право на несъгласие, което заплашва националния интерес.

Нинова разкритикува сегашните евродепутатите на Българска социалистическа партия, които не са защитавали ползите на партията и на хората.

" Не познавам персонално Васил Божков, само че слушам мнения и виждам, че той е изчерпателен човек, който очевидно вижда ясно, че в годините Българска социалистическа партия се бори със задкулисието в страната, с модела Борисов и евентуално на това се дължи, че единствено за нас не е споделил нищо ", посочи Нинова.

" Нямам визия за какво Борисов ме свързва с него. Защото той (Борисов - бел.ред.) е въплъщение на този модел, против който се бори Българска социалистическа партия. И той е от злото, което направи тази сглобка ", разяснява водачът на социалистите във връзка думите на Борисов, че когато няма какво да кажат тя и Божков, свързват името му. За соцлидерката " каквото и да се приказва за задкулисие и паралелна страна, един човек стои в основата ".

Нинова разяснява и проектите на Божков да влезе в политиката и дали Българска социалистическа партия би си партнирала с него.

" Не се е появил с политическа платформа, с послания. Нека да забележим с какво ще се появи. Не бива политически оценки да вършим на бизнес начинание ", разяснява Нинова новините за предстоящ политически план на Божков.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР