Президентът Румен Радев честити 24 май на народа. Държавният глава

...
Президентът Румен Радев честити 24 май на народа. Държавният глава
Коментари Харесай

Президентът Радев: България е възкръснала благодарение на просветата и културата и пак те ще ни изведат към хоризонта на свободата и развитието

Президентът Румен Радев честити 24 май на народа. Държавният глава го стори със мощни думи:

На 24 май означаваме Деня на българската култура и просвета и на славянската книжовност. Почитаме празника на духовното извисяване, на устрема към рационализиране посредством достиженията на науката и културата.

Гордеем се с цивилизационния принос на българската писменост и словесност към духовността на славянските нации и културното благосъстояние на света.

Всяка година в шествието един до друг крачат учители, деца, учени, духовници, създатели. Този празник пречиства душите на всички българи, обединени от братството на духа и културата, в което санове и възраст нямат значение.

Днес шествие няма да има, само че таман в съкровението на сърцето си всеки един ще има опцията да оцени смисъла на 24 май. Насаме с думите и възприятията си, с мисълта за приятелите и околните, с които го сродяват езикът и писмеността, претърпените стихове, книги, пиеси и филми, общата историческа и културна памет, които ни вършат българи. Дори когато хиляди километри ни разделят от Родината.

Думите са домът, в който живеем. Нека не позволяваме в него да се засели плесента на незнанието, самодоволството и безкнижието.

България е възкръснала с помощта на просветата и културата и отново те ще ни изведат към хоризонта на свободата и развиването, към общество, в което знаещите ще бъдат ценени, а чистите духом ще водят България. Защото духът надмогва всяко тестване!

Честит празник!
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР