Президентът Румен Радев благодари на премиера на Нидерландия Марк Рюте

...
Президентът Румен Радев благодари на премиера на Нидерландия Марк Рюте
Коментари Харесай

Президентът за Шенген: Признателност към Рюте за изпълненото обещание

Президентът Румен Радев благодари на премиера на Нидерландия Марк Рюте за решението на Хага за Шенген.В профила си всоциалната мрежа " Екс " (X), известна до наскоро като " Туитър " президентът написа: „ Признателност към министър-председателя Марк Рюте за изпълненото заричане за Шенген “, заяви Българска телеграфна агенция.

ВчераРумен Радев съобщи, че чака в най-скоро време Нидерландия да разгласи цялостна поддръжка за България и Румъния за Шенген.Това стана след срещата му с албанския му сътрудник Байрам Бегай на „ Дондуков 2 “ в отговор на журналистически въпрос.

България е изпълнила всички условия за влизане в Шенген още 2011 година, безапелационен бе Радев. Това, че някои страни вземат решение свои вътрешнополитически проблеми, видяхме, че е мъчно да се промени и това е реалност, с който би трябвало да се съобразим, само че да създадем всичко допустимо тези бариери да отпаднат, разяснява президентът.

Това, което получих като персонално увещание при голям брой диалози с премиера Марк Рюте, бе едно само – пада Механизмът за сътрудничрество и инспекция и Нидерландия ще поддържа изцяло участието на България в Шенген без никакви ограничавания, разяснява Радев и добави, че е уверен, че министър председателят Рюте ще съблюдава това.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР