Президентът Румен Радев благодари на представителите на „Демократична България“, че

...
Президентът Румен Радев благодари на представителите на „Демократична България“, че
Коментари Харесай

Иванов към президента: Има криза в политическата класа у нас

Президентът Румен Радев благодари на представителите на „ Демократична България “, че са поддържали фокуса върху тематиката за правосъдната промяна у нас. Това се случи по време на консултациите при „ Дондуков “ 2.

„ При връчването на мандата на „ Продължаваме Промяната “, аз предизвестих, че в случай че не се подхващат обилни промени в първите 100 дни, статуквото ще изиска реванш. Виждаме резултата от неналичието на такава промяна. Има крачки за смяна на правосъдната система, само че не са задоволително. Аз имам вяра, че вие ще продължите с тези старания и в границите на това национално заседание, следва извънредно доста работа. Аз разгадавам на вашия политически опит и разсъдък да намерите баланс сред това да се свърши работата и да има съгласие “, съобщи Радев.

Според Христо Иванов има огромна рецесия в политическата класа у нас.

„ Кризата има още един аспект и това е рецесията на политическата класа, всичко е прекомерно персонално, оказа се, че е невероятно да се водят диалози за значими неща. Надявам се, че макар всички усложнения консултациите в президентството ще се случат с присъединяване на всички. Много значимо е да се направи опит за сформиране на държавно управление с първия мандат, така той е най-натоварен с упования да се продължи ръководството, колкото и това да е мъчно. В този миг има некадърност да се фокусираме върху значимите неща “, съобщи Иванов.

Според него нови избори няма да дадат магическо решение, българската политическа класа не знае къде се намира и по какъв начин да си оформи целите.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР