Президентът Румен Радев бе категоричен, че няма да допусне България

...
Президентът Румен Радев бе категоричен, че няма да допусне България
Коментари Харесай

Румен Радев за войната в Украйна: Предоставяне на оръжия крие риск за сигурността за българите

Президентът Румен Радев бе безапелационен, че няма да допусне България да бъде въвлечена във война. Това разгласи той пред публицисти, съобщи кореспондент на Sofia24.bg .

" Няма да позволи България да бъде въвлечена във войната. Предоставяне на оръжия крие риск за сигурността за българите. Когато някой предлага такова решение би трябвало, да има обосновка какво предлага, с цел да се минимизира този риск ", уточни Радев.

" В случая въпросът ви е към партиите, които оферират това да се случи, само че аз ще се обърна и към тези партии, които бяха дълго време в ръководството и към тези, които преди тях бяха в ръководството - какво направиха за решение на проблемите на въоръжените ни сили? Какво направиха за модернизацията, с цел да нямаме през днешния ден недостиг? Ние имаме ли модерни самолети? Нямаме. И не се знае по кое време тъкмо и при какви условия ще имаме. Имаме ли модерни кораби? Ами нямаме. Вие знаете ли с какви муниции разполагат сега нашите формирования? Тези хора трябваше през тези години да създадат по този начин, че ние да имаме какво да дадем. И да желаеме - в момента нямаме какво да дадем ", сподели президентът.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР