Президентът Румен Радев аплодира дъщеря си Дарина на първия ѝ

...
Президентът Румен Радев аплодира дъщеря си Дарина на първия ѝ
Коментари Харесай

Радев аплодира дъщеря си Дарина на първия й изпит по сценична реч в НАТФИЗ

Президентът Румен Радев приветства щерка си Дарина на първия ѝ изпит по театрална тирада в НАТФИЗ в класа на декана доцент доктор Пенко Господинов, написа в. “България Днес”.

Държавният глава се появи изненадващо тъкмо в 19 ч в препълнената зала на академията, като щерка му преди този момент слага надпис “Запазено” на последния ред за него. “Ще пристигна мой близък”, споделя Дарина на преподавателката си доцент доктор Лора Мутишева, без да прецизира за високия посетител.

В спортно сако и риза, Румен Радев влезе в положително въодушевление и с защитата си. Още при започване на дългата режисура “Чернобилска молитва” от Светлана Алексиевич залата притихна, слушайки монолозите на студентите Даниел Кукушев, Ивана Крумова, Петър Андреев, Ралица Попова, Катрин Гачева, Виктор Младенов и Иван Горанов. Дарина Радева сподели, че гибелта може да бъде и красива, а до края на постановката публиката към този момент хлипаше в мемоари и истории на хора, претърпели чернобилската повреда и дали свидни жертви след 26 април 1986 година

Още от сутринта 21-те студенти се събраха към този момент “на живо” и започнаха трескаво да репетират реплики от тъжната пиеса, а доцент доктор Мутишева правеше устни бележки в осъществяването.

“След тези две години пандемия доста се радваме, че още веднъж сме всички дружно. Текстът е доста сложен, става дума за нещастието освен на един народ, само че и на целия свят и асоциацията с днешно време е фрапираща. Да, с този текст споделяме “Не на войната” и се надяваме това да не се повтори”, сподели Ванеса Пеянкова, която пя дружно със състудентките си в националния хор, част от спектакъла.

До края на вечерта “златният клас” на доцент доктор Пенко Господинов подвигна на крайници публиката с прочувствените си монолози, а в препълнената зала млади и остарели, седнали на земята и на столове в профил, се радваха на бъдещите гении.

След края на вълнуващата вечер президентът Румен Радев изчака публиката да излезе от залата и поговори персонално с класа на щерка си Дарина.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР