Президентът Румен е поискал спешна среща с министър-председателя Кирил Петков

...
Президентът Румен е поискал спешна среща с министър-председателя Кирил Петков
Коментари Харесай

ДЪРЖАВАТА СЕ ТРЕСЕ: Радев на четири очи с Киро за натиска да пращаме военна техника в Украйна?

Президентът Румен е изискал незабавна среща с министър-председателя Кирил Петков поради информациите, че Съединени американски щати ще упорства страната ни да изпрати военна техника в Украйна. Това настояват източници на ПИК от " Дондуков " 2.

След като новината, че американският боен министър Лойд Остин ще упорства пред Кирил да предоставим наличната си военна техника на Украйна, гръмна и в международните медии, президентът е поискал да беседва на четири очи с премиера. Към този миг не е ясно дали срещата сред двамата се е състояла или занапред това ще се случи.
свързани новини72553на 17.03.202297869на 17.03.2022
Както ПИК заяви, визитата на американския боен министър Лойд Остин у нас ще бъде за договаряне на военна поддръжка за Украйна. Остин ще изиска страната ни да стане плацдарм във военния спор, а отсам да изхвърчат изтребители МиГ-29, както и да бъдат изпратени Противовъздушна отбрана. Информациите бяха доказани даже от Би Би Си, а преди минути в Министерски съвет дойде и делегация на Щатите, която да приготви идването на военния министър.

Напрежението към опцията да се включим във войната, предоставяйки военна техника на Украйна, принудило президента да потърси контакт за среща с Петков. Основната причина е неодобрението, което счита, че ще срещнат сходни дейности в обществото. Другият фактор бил, че по този начин затваряме вратата си за всевъзможни диалози с Русия, а това би довело да още по-голяма рецесия и разделяне измежду българите. Затова се допуска, че президентът обществено ще изрази несъгласието си да одобрим настояването на военния министър на Щатите , като по този метод ще влезе в нов открит спор с конфигурираното от него държавно управление на Кирил Петков.
свързани новини168900на 17.03.2022
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР